sâmbătă, 15 august 2020

Ciolacu: ,,Niciun medic nu a primit banii promiși cu atâta tam-tam de președinte”

Președintele Partidului Social Democrat Marcel Ciolacu a afirmat, vineri, că niciun medic nu a primit până acum cei 500 de euro promiși de președintele Klaus Iohannis. El a scris pe Facebook că PSD a dat curs solicitării cadrelor medicale și a transpus în lege solicitările acestora de a le fi protejată familia.

„PSD a răspuns apelului cadrelor medicale aflate în prima linie a bătăliei cu pandemia și, într-un timp extrem de scurt, am transpus în lege solicitările acestora de a le fi protejată familia de către statul român. Am promis și am făcut!”, spune Ciolacu. Acesta susține însă că cei de la putere nu își respectă promisiunile făcute: „Și președintele Iohannis a promis cadrelor medicale un stimulent de 500 de euro. Guvernul PNL însă nu a respectat promisiunea, drept dovadă că nici acum, după două luni de zile, niciun medic nu a primit banii promiși cu atâta tam-tam”, a mai scris Marcel Ciolacu pe pagina sa oficială de Facebook.

3 COMENTARII

 1. Nu o sa mai castige niciodata PSD-ul alegerile. Ne concentram prea mult pe ceea ce stim si prea putin pe ceea ce nu stim. Lumea se schimba din mediocristan in extremistan, lebedele negre sunt inevitabile, cel mai bun/recent exemplu fiind insasi pandemia.Despre clasa politica romaneasca se poate spune un singur lucru:1)varianta romaneasca:Toti e hoti maica!” si 2) varianta englezeasca:”They are all scum!”.In mod normal ar trebui sa apara si o miscare politica avand ca agenda principala impozitarea progresiva. USR are cateva incercari timide, e nevoie de mai mult.
  N-am inteles care-i problema cu cei 500 de euro. Romania nu inseamna doar bugetari. Sunt copii/oameni care nu au ce manca, unii se sinucid. In Bulgaria, din cate stiu, doctorii care vor sa plece sa lucreze in Vest trebuie sa plateasca anii de scolarizare, daca nu, sa profeseze in tara natala cativa ani.

 2. Unii dau HG pentru a solutiona problemele de protectie a personalului impotriva Covid19, altii dau Legi.
  Forma finala a HG a fost stabilita in prima decada a lunii aprilie de catre Guvern evident, in jurul datei de 9 aprilie. Deci acum o luna de zile.
  De aici incep problemele. Cine face efectiv plata? Ordonatorul principal de credite, adica directorul spitalului judetean sau dupa caz. Cand plateste? In ziua de plata a salariilor. Pe ce baza? Sigur ca trebuie sa justifici cui platesti aceste stimulente; cine are dreptul, conform legislatiei in vigoare, cine face tabelele? Cine le aproba? Aceiasi directori! Cine sunt acesti directori? Unii sunt numiti interimar de Presedintii C Judetene, altii sunt numiti in baza concursurilor si pe baza unor mandate aprobate, ati ghicit, tot de presedintii CJ, sau pardon, de consiliile de administratie. Deci chestiuni tehnice.
  Un lucru este clar. Alaltaieri a expirat perioada situatiei de urgenta, deci doua luni de la declansare, si o luna de la emiterea HG cu masurile de sprijin.
  Dl Ciolacu vorbeste despre o lege de recunoastere a meritelor serviciilor medicale executate de personalul medical implicat in Covid 19, data acum doua zile iar domnia sa incrimneaza niste drepturi materiale ordonate de guvern prin HG in data de 8 aprilie 2020.
  Care 60 de zile???????
  Sunt sigur ca dupa ce birocratii administratiei publice romanesti isi vor face treaba, personalul indreptatit la compensatiile stabilite va beneficia. Nu vrea nimeni sa-si bata joc de nimeni dle Ciolacu.
  Asta ca sa nu vorbim despre ce culoare politica au managerii unitatilor medicale, pe care ii stiti foarte bine.
  In rest, va doresc multa sanatate.

 3. Si nici nu vor primi. Ei se bazeaza sa primeasca bani cu ajutorul anumitor oameni ce decid daca un om este bolnav sau nu. Domnule Ciolacu aveti acum posibilitatea sa ajungeti la putere si sa castigati alegerile. CU alegerile castigate aveti posibilitate si de a demite presedintele. Pnl va avea soarta PNT si va ramane in istorie ca partidul Sparanghel dupa cum de PNT sa legat operatiunea Tigareta. Faceti alegeri intelepte, nu primiti in partid ALDE sau PNL si cu siguranta alegerile vor fi castigate. Am o rugaminte..dupa sa faceti curatenie la toate nivelurile de administratie. Toti politrucii trebuiesc desfiintati.

  Multumesc mult!

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!