joi, 04 iunie 2020

Ciolacu, în faţa primei execuţii?

Partidul Social Democrat a convocat o nouă şedinţă a Comitetului Executiv Naţio­nal, care va avea loc, miercuri, de la ora 15.00. Cel mai fierbinte subiect pe ordinea de zi va fi cel legat de Niculae Bădălău, după declaraţiile jignitoare la adresa românilor din diaspora. Liderii PSD sunt, totuşi, într-o situaţie ingrată: ar trebui să-l pedepsească pe liderul judeţean care a obţinut cel mai bun scor la alegerile prezidenţiale. Unii lideri au propus chiar excluderea lui Niculae Bădălău, în timp ce alţii au propus o suspendare a acestuia.

Liderul PSD Giurgiu, Ni­culae Bădălău, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că este „o nebunie” să se mărească numărul parlamentarilor de Diaspora, fiind 700.000 de români cu domici­liu în străinătate, restul până la trei-cinci milioane fiind „fetele alea de le duc ăştia”: „În afara faptului că e o discriminare, dânşii să voteze trei zile şi noi una… Mie nu poate să mi se dea un drept şi altuia nu. Noi trebuie să găsim formele prin care şi dânşii… Acum e discuţia pe câte locuri dăm în Diaspora. Dacă vreţi să puneţi pe listă şi Diaspora, cine nu vă lasă? Azi au patru cu doi. Ei au 700.000 de oameni, avem, care au domiciliul, paşapoartele alea cu domiciliul, care-s legale, restul, până la trei-cinci milioane, că se vehiculează tot felul, sunt fete alea de le duc ăştia, eu ştiu, nu ştiu, nu ilegal, da’…”, a declarat Niculae Bădălău într-o conferinţă de presă susţinută la Giurgiu. Ulterior, Bădălău şi-a cerut scuze pentru afirmaţiile sale, despre care spune însă că au fost scoase din context. Acesta nu este, însă, primul derapaj al lui Bădălău în legătură cu românii din diaspora. El a apărut, la finele lunii august 2018, la foarte scurt timp după reprimarea mitingului diaporei, într-o filmare realizată la o petrecere de botez în Bolintin Vale, alături de un lăutar care îi dedică o melodie cu versuri jignitoare la adresa românilor plecaţi la muncă peste hotare: „Să vină diaspora / Că noi ne pi***m pe ea”. În filmare se mai aud  versuri precum „Nu avem frică de rău / La putere-i Bădălău” şi „N-avem frică de orice/La putere-i PSD”.

„Astfel de afirmaţii nu pot fi tolerate”  

Preşedintele interimar al Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a reacţionat la declaraţiile lui Niculae Bădălău, preşedinte PSD Giurgiu, despre românii din diaspora. Preşedintele Camerei Deputaţilor a anunţat că a vorbit cu Bădălău şi îşi cere scuze pentru derapajul acestuia. De asemenea, Ciolacu îşi avertizează colegii că astfel de declaraţii nu vor mai fi tolerate.

„Resping afirmaţiile făcute de Niculae Bădălău la adresa românilor din Diaspora. Îmi cer scuze public pentru acest ­de­rapaj, dar acesta nu trebuie să angajeze Partidul Social Democrat în ansamblul său. De ­altfel, am discutat cu domnul Bădălău şi m-a asigurat că a conştientizat exprimarea nefericită şi că o regretă. PSD îi respectă pe toţi românii indiferent de locul în care trăiesc. Atrag atenţia tuturor membrilor că partidul a intrat într-o perioadă de reconstrucţie, iar astfel de afirmaţii nu pot fi to­le­rate!”, a scris Ciolacu pe Facebook.

O fostă deputată de Buzău din import, din pupilă a lui Dragnea în tabăra reformatorilor  

Un fost deputat social-democrat de Buzău din import, ales în anul 2012 pe listele Uniunii Social Liberale, Carmen Mihălcescu (Moldovan), în prezent vicepreşedinte PSD al Camerei Deputaţilor – cea pe care Liviu Dragnea  o prefera să-i preia atribuţiunile de şef al camerei inferioare a Legislativului – a  trecut rapid „de partea revoluţiei” interne şi a criticat, la rândul său, afirmaţiile lui Niculae Bădălău, subliniind că „limbajul vulgar şi jignirile nu sunt caracteristice PSD. Nu trebuie să le tolerăm, indiferent cine le-ar folosi”„În ultimele zile, membri ai PSD au făcut declaraţii absolut nefericite referitoare la românii din diaspora sau la unii dintre foştii noştri colegi. Eu continui să cred că violenţa de limbaj, limbajul vulgar şi jignirile nu sunt caracteristice PSD. Nu trebuie să le tolerăm, indiferent cine le-ar folosi. Utilizarea limbajului de tip extremist, peremist, nu este proprie PSD şi nu ne duce nicăieri. Partidul a început un proces de schimbare, de modernizare. Ne-am propus să atragem oameni noi şi să ne reapropiem de familia socialistă europeană. Astfel de declaraţii, chiar dacă sunt izolate, nu ne ajută deloc. Avem nevoie de o nouă atitudine, pozitivă, demnă şi curată, dacă vrem să recâştigăm încre­derea electoratului”, a scris Mihălcescu pe Facebook.

1 COMENTARIU

  1. 1. Carmen Moldovan a fost aleasă de buzoieni deputat în două legislaturi: 2oo4-2008 și 2008-2012.
    2. Atacarea PSD pentru un așa zis extremism peremist își are rădăcinile în relațiile ff strânse, diurne și mai ales nocturne, cu unii lideri UDMR care o propuseseră ministrul mediului din partea lor!!!
    3. Postura ei de actual „reformator” al PSD arată ce „panarame”(apud Ion Vasile!) împing în față tenebroșii statului subteran antinațional.

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!