miercuri, 02 decembrie 2020

Ciolacu, după declarația premierului referitoare la Curtea Constituțională: ,,Primul ministru al României atacă statul de drept”

Președintele Paridului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a criticat dur ieșirea primului ministru Ludovic Orban la adresa Curții Constituționale a României, sus­ținând că afirmațiile premierului reprezintă un atac la adresa statului de drept.

,,Nu am întâlnit până acum, în 30 de ani de democrație, un asemenea discurs. Cred că a uitat ce este, ce funcție ocupă în statul român. E primul ministru, adică na! Pilonul principal al unui stat de drept este Curtea Constituțională a României. Dacă PSD-ul ar fi atacat vreodată statul de drept… El asta face acum, primul ministru al României, atacă statul de drept printr-o așa… o poleială pusă peste tot, sunt politruci… Și în Statele Unite membrii Curții Constituționale sunt aleși de către organismul bază a democrației, de către Parlament. Așa se întâmplă peste tot în lume. Că-ți convine sau nu-ți convine decizia, e treaba ta! Ca și prim ministru nu ai dreptul să comentezi o decizie a Curții Constituționale a României într-un stat democratic, dacă vrei să aperi sta­tul de drept real, nu statul de drept care e în mintea lui Ludovic Orban”, a afirmat Marcel Ciolacu la Antena 3.

Acesta a mai spus că premierul folosește ,,frânturi din Constituție” și că îi va trimite acestuia textul legii fundamentale, ,,poate o citește întreagă”. Ciolacu a mai susținut că se aștepta ca premierul să explice ce face pentru a stopa pandemia, ,,nu lupta lui cu Curtea ­Constituțio­nală a României”. 

Premierul Ludovic Orban a declarat că s-au stabilit alegerile parlamentare pentru data de 6 decembrie, în baza prevederilor constitu­ționale și în baza legislației în vigoare. Orban a criticat deciziile Curții Constituționale și a arătat că trebuie schimbată componența acesteia, pentru a elimina ,,politrucii”: ,,Dați-mi voie să spun câteva cuvinte ­des­pre decizia Curții Constituționale care mi se pare abracadabrantă, mi se pare o încălcare flagrantă a Constituției de către organismul care trebuie să fie paznicul Constituției. Așa ceva, vă mărturi­sesc, trebuie schimbat ceva, nu se mai poate așa. Trebuie schimbată componența Curții Constituționale, trebuie eli­minați politrucii de acolo, trebuie să intre numai magistrați cu carieră serioasă în spate, nu oameni care au făcut politică și sunt numiți acolo ca să răspundă la comenzi politice. Ca să nu spun că multe din deciziile alea vin împotriva intereselor fundamentale ale României”, a adeclarat premierul la Digi 24.

1 COMENTARIU

  1. Nea Marcele , daca Florin Iordache ajunge presedintele Consiliului Legislativ , sa nu mai vii prin Buzau ! Sa te muti cu Florin Iordache !

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!