Politic

Ciolacu despre eliminarea pensiilor speciale: „Ori trece legea, ori plec eu acasă”

Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a anunțat că, în cazul în care nu va fi realizată reforma pensiilor speciale prevăzută în Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), când va deveni premier îşi va asuma răspunderea pe o astfel de lege în faţa Parlamentului. „Ori trece legea, ori plec eu acasă”, a spus liderul social-democrat.

„Știți părerea mea în ceea ce privește pensiile speciale. Sunt şi un jalon (în PNRR, n.r.). România nu are voie să piardă vreun euro din PNRR. Cu atât mai puţin să piardă bani pentru că nu a trecut jalonul şi legea pensiilor speciale”, a declarat Marcel Ciolacu, vineri la Piatra Neamţ.

Întrebat când crede că ar putea fi tranşată reforma pensiilor speciale, Ciolacu a spus: „Este în cererea de plată numărul 3. Cererea de plată numărul 3… este depăşit acum termenul (…) Presupun că ministrul de la MIPE (Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, n.r.) o să spună de ce nu avem nici legea închisă. E ultimul raport de la Banca Mondială care o să vină. Este în avizare acum în board-ul Băncii Mondiale, noile cerinţe pe legea deja trecută în Senat”, a completat liderul PSD.

El a adăugat că, în cazul în care nu va fi îndeplinit jalonul reformei pensiilor speciale, când va fi premier va veni cu asumarea răspunderii pe o astfel de lege în faţa Parlamentului: „Eu nu o să renunț până nu vom trece legea cu pensiile speciale. Dacă ea va trece cât timp sunt preşedinte la Camera Deputaţilor, nu e nicio problemă şi avem deja feed back-ul de la Comisia Europeană că îndeplineşte jalonul prins în PNRR. Dacă nu, şi avem neîndeplinit acest jalon şi voi fi prim-ministru al României, voi veni cu o lege de asumare a răspunderii în faţa Parlamentului, astfel încât ori trece legea, ori plec eu acasă. Cred că am fost cât se poate de clar”, a mai spus liderul PSD.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker