Actualitate

Zece dealeri de droguri, în arest la Buzău

Tribunalul Buzău a decis, vineri după-amiază, arestarea a zece dealeri de droguri de risc și de mare risc, reținuți de procurorii anti-mafia în urma unei operațiuni de amploare derulate în cursul zilei de joi.

Reamintim că procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Buzău, împreună cu polițiști de combatere a criminalității organizate, au efectuat 40 de percheziții domiciliare în Buzău, Galați, Brăila, Vrancea, Brașov și municipiul București, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc și mare risc, de efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efect psihoactiv și de constituire a unui grup infracțional organizat.

Conform DIICOT, în anul 2022, în județul Buzău s-a constituit un grup infracțional organizat în scopul procurării și vânzării de droguri de risc, de mare risc și de substanțe cu efect psihoactiv. În perioada 2022-aprilie 2023 grupul a procurat, deținut, transportat, manipulat, ambalat, oferit, intermediat și comercializat droguri și substanțe psihoactive.

Grupul a acționat pe trei paliere:

  • primul palier alcătuit din dealerii principali care au deținut și oferit spre vânzare cantități mari de substanțe;
  • al doilea palier alcătuit din dealerii care s-au aprovizionat de la cei din palierul primar și au oferit spre vânzare substanţe interzise către dealerii din palierul III și direct către consumatori;
  • ultimul palier constituit din dealeri ce au oferit direct spre vânzare consumatorilor sau au intermediat vânzări pentru a își asigura consumul propriu gratuit.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate 17 telefoane mobile, patru cântare electronice de mare precizie, nouă grindere și 21 de grame de „pudră”, 450 de grame de cannabis, 140 de grame de hașiș, șase comprimate cu droguri sintetice, 5.700 de lei și 450 de euro. Au fost puse în executare 32 de mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul DIICOT Buzău, pentru audieri.

Zece dintre cele 32 de persoane audiate au primit mandate de arestare pentru 30 de zile pentru, conform deciziei unui judecător de drepturi și libertăți de la Tribunalul Buzău. Decizia poate fi contestată în termen de 48 de ore la Curtea de Apel Ploiești.

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker