miercuri, 21 octombrie 2020

Ciolacu, despre candidații PSD la parlamentare: ,,O să îmi permit să candidez la Buzău”

Președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a anunțat luni că va candida pentru un mandat de parlamentar la Buzău, iar Gabriela Firea va deschide lista la Senat a PSD București Chestionat dacă Viorica Dăncilă se va regăsi pe listele partidului la alegerile parlamentare, Ciolacu a răspuns: „Ținând cont că a fost prim-ministrul României, cred că da, dar e decizia organizației de la Teleorman”.

„O să îmi permit acest lucru, să candidez la Buzău, la lista de parlamentare. Dacă colegii mei o să hotărască să nu fiu pe locul 1, asta este. Da, locul 1 la Senat pe București, doamna Gabriela Firea”, a afirmat Marcel Ciolacu, la finalul Consiliului Politic Național de luni. Chestionat dacă își va asuma un anumit scor la parlamentare, liderul PSD a replicat: „O să avem discuții cu fiecare organizație care își asumă un anumit scor. În funcție de cum și-au asumat organizațiile scorul politic, o să vin și eu să îmi asum. E un pic prematur. Ne vom organiza să fim primul partid în continuare, ca și la locale”.

Ciolacu a mai spus că social-democrații vor ,,încerca” să nu aibă traseiști pe listele lor: „Da a fost o discuție și în această privință, să încercăm să nu avem traseiști pe listele noastre. Deciziile acestea le vor lua președinții de organizații. Am stabilit niște principii. E prima oară când se stabilesc principiile înainte de listele la alegeri”, a completat acesta.

Marcel Ciolacu a anunțat, tot luni, că a preluat interimar șefia PSD Vrancea, după ce conducerea partidului l-a demis pe Marian Oprișan. Acesta a adăugat că Doina Federovici a înlocui­t-o pe Viorica Dăncilă la șefia organizației de femei, iar Marian Mina va prelua interimar șefia PSD Giurgiu, după demisia din funcție a lui Niculae Bădălău.
Primarul municipiului Focșani, ­Cris­tian Misăilă, declarase luni, pentru News.ro, că a refuzat să preia conducerea interimară a PSD Vrancea, după înlăturarea din funcție a lui Marian Oprișan. În Consiliul Politic Național al PSD de luni a fost cerută demisia lui Marian Oprișan de la șefia PSD Vrancea chiar de către Cristian Misăilă, cel care a câștigat funcția de primar la Focșani, și de către Marcel Ciolacu, au declarat surse din partid pentru News.ro. Oprișan a refuzat să demisioneze, iar conducerea social-democrată a procedat prin vot la demiterea sa.

loading...
error: Content is protected !!