sâmbătă, 30 mai 2020

Ciolacu: ,,Cu excepția PNL, toate partidele au înțeles să se unească în Parlament și să vorbească pe o singură voce când vine vorba despre măsuri urgente”

Liderul interimar al Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a anunțat că a trimis liderilor formațiunilor politice parlamentare o scrisoare în care le cere să lucreze împreună pentru realizarea unui ,,plan pentru România”, declarându-se convins că fiecare dintre acestea are experți în diferite domenii. ,,Este nevoie urgent de măsuri vitale pentru oameni și pentru economia țării, astfel încât să depășim cât mai repede criza”, afirmă Ciolacu.

,,Toate partidele politice trebuie să lucreze împreună pentru a realiza urgent un plan pentru România. Este nevoie urgent de măsuri vitale pentru oameni și pentru economia țării, astfel încât să depășim cât mai repede criza socială și economică cu care ne confruntăm. Nu mai este timp de calcule electorale și dispute politice! Nu ne mai permitem întârzieri și greșeli! Acesta este mesajul pe care l-am transmis într-o scrisoare deschisă adresată tuturor liderilor partidelor parlamentare”, a anunțat pe Facebook Marcel Ciolacu.

Potrivit acestuia, fiecare partid are experți și specialiști în diverse sectoare de activitate, care pot veni cu soluții bune pentru România: ,,Să îi invităm alături pe experții din ­me­diul financiar, din mediul academic, din mediul de afaceri, din agricultură și din alte sectoare vitale pentru economie și pentru societate. Avem nevoie de un proiect pentru țară care să aibă susținerea tuturor forțelor politice și care să fie implementat cât mai repede”, a mai scris Ciolacu, cerând partidelor să lucreze împreună.

Ulterior, acesta a anunțat că a discutat cu toți liderii formațiunilor parlamentare care au răspuns apelului său și că ,,toate partidele, cu excepția PNL, au înțeles să se unească în Parlament și să vorbească pe o singură voce atunci când vine vorba de măsurile urgente care se impun în sprijinul românilor și al mediului de afaceri”: ,,Comba­terea efectelor economice și sociale provocate de ­coro­navirus nu se face prin luptă politică, ci doar dacă ne vom așeza la aceeași masă și vom da dovadă de solidaritate. De aceea, am convenit să îi transmitem premierului Orban o scrisoare prin care îi solicităm să aibă un dialog real cu Parlamentul”, spune Ciolacu.

,,Am avut o discuție cu toți liderii forțelor politice parlamentare care au răspuns apelului pe care l-am făcut zilele trecute. PNL a fost singurul partid care a refuzat orice formă de dialog pe tema situației actuale în care se află România din cauza crizei sanitare și economice. Prin urmare, toate partidele, cu excepția PNL, au înțeles să se unească în Parlament și să vorbească pe o singură voce atunci când vine vorba de măsurile urgente care se impun în sprijinul românilor și al mediului de afaceri”, afirmă Marcel Ciolacu într-o postare pe Facebook.

El adaugă că nu crede că Guvernul trebuie să conti­nue să se lupte cu Parlamentul: ,,Cred că, mai mult decât oricând, este nevoie ca Guvernul și Parlamentul să lucreze ÎMPREUNĂ pentru un PLAN NAȚIONAL care să fie susținut de toate forțele politice. Combaterea efectelor economice și sociale provocate de ­coro­navirus nu se face prin luptă politică, ci doar dacă ne vom așeza la aceeași masă și vom da dovadă de solidaritate. De aceea, am convenit să îi transmitem premierului Orban o scrisoare prin care îi solicităm să aibă un dialog real cu Parlamentul”, mai spune Ciolacu.

1 COMENTARIU

  1. Repetarea cu obstinatie a unui singur mesaj suna mai degraba a vorbarie goala. Cum ar vrea sa spuna dl Ciolacu sa ne unim si sa scoatem tara din … haos!!! A trebuit sa apara acest covid19 si sa le deschida ochii si sa vada in ce mocirla au dus tara???
    Parca am fi la Hora Unirii, pe 24 ianuarie a fiecarui an cand niciodata lumea politica nu a fost unita!!
    Eu zic ca Parlamentul ruenit sa constituie o Comsiei sau cum s-o numi ea, si sa discute, cu mastile pe figura, pe limba fiecarui partid propunerea unui lider de partid, cu chemarea hai sa fim uniti, sa ce, sa aparam fotoliile politicienilor neamului??? Vrei sa ingropi ceva, fa o comisie!

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!