Politic

Ciolacu: Cea mai bună variantă pentru România este o coaliție PSD-PNL

Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, consideră că cea mai bună variantă pentru România este o coaliţie între PSD şi PNL. El susţine că cele două partide pot avea un viitor comun şi din 2024 în privinţa majorităţii parlamentare, dacă vor face o alianţă politică.

Ciolacu a fost întrebat, la Digi 24, dacă Gabriela Firea va fi susţinută şi de PNL în cursa pentru Primăria Capitalei. „Nu am avut aceste discuţii în coaliţie de a avea candidaţi unici la Primăria Capitalei sau oriunde. Sunt anumite proiecţii. Îmi menţin părerea publică, cea mai bună variantă în acest moment pentru România este o coaliţie între cele două mari partide, Partidul Social Democrat şi Partidul Naţional Liberal. Văd această colaborare şi din anul 2024. Cum vom creiona acest lucru, cum vom duce discuţiile politice, urmează în perioada următoare. Cred că cel mai important acum este să ne ridicăm la aşteptările românului în ceea ce priveşte actul guvernamental şi ce legi scoatem în Parlament”, a afirmat liderul social-democrat.

El a fost întrebat dacă se gândeşte la o alianţă electorală cu PNL pentru alegerile din 2024. „E foarte greu după o campanie electorală în care mergi separat, să mai creionezi iarăşi o coaliţie, are şi politica limitele sale. Dacă facem o alianţă politică eu cred că vom avea un viitor comun şi în 2024 în ceea ce priveşte majoritatea parlamentară”, a explicat liderul PSD. Întrebat dacă există semnale în PNL că ar fi interesat de această variantă, Ciolacu a răspuns: „Am avut anumite discuţii cu primul-ministru. Ele nu au fost transferate în acest moment în josul partidului”.

Articole similare