Sport

Derby local, cu parfum de „Sunday League”

Limpeziș vizează surpriza, cu Metalul

Singura echipă de la sat a Ligii a 3-a încearcă din răsputeri marea evadare, misiune extrem de grea mai ales după rezultatele slabe din 2022. Echipă remaniată în iarnă, Limpeziș n-a reușit mare lucru în prima etapă de la reluare, capotând în deplasare, 0 la 4, cu Viitorul Ianca. Pentru echipa lui Hamza există doar speranța unor evoluții extraordinare în play-out, acolo unde Limpeziș va juca sigur, întrucât cele cinci puncte acumulate în șaisprezece etape sunt insuficiente pentru a evita miniturneul pentru evitarea retrogradării.

Cu un lot eterogen, care cuprinde atât jucători buzoieni dar și stranieri aduși de pe alte meleaguri, precum antrenorul-jucător născut în Tunisia sau camerunezii Tomela Fofe și Passi Njopgang, Limpeziș are șansa de a demonstra că are potențialul unei trupe de eșalon terț.

La polul opus, Metalul este deja calificată în play-off, după succesul clar din weekend, cu Sporting Liești. Vali Stan își propune, însă, toate cele șase puncte rămase în joc, pentru a consolida poziția alb-albaștrilor și, de ce nu, pentru a face rocada cu Râmnicu-Sărat.

În tur, Metalul s-a impus cu un categoric 7 la 1.

Râmnicenii, agendă dificilă

Lideri la zi în seria a 2-a, râmnicenii au o agendă dificilă urmând a juca în etapa proximă cu Unirea Braniștea, ocupanta poziției a treia în clasament. În epilogul sezonului regulat, Râmnic va juca în deplasare cu Focșani, o altă pretendentă la promovarea în „B”.

Sistem complicat în Liga a 3-a

Sistemul competițional al Ligii a 3-a este unul destul de complicat. Play-off-ul se va juca în format tur-retur-tur, cu un total de nouă etape (pe baza tabelei Berger de 4), în timp ce play-out-ul se va juca în format tur-retur, zece etape (pe baza tabelei Berger de 6).

După încheierea fazei a II-a se trece la ultima partea de campionat. În faza a III-avor participa doar primele două clasate din play-off-uri, 20 de echipe în total. Se vor disputa două runde de baraj.

În runda semifinală, cele 20 de echipe vor fi împerecheate în zece dueluri în dublă manșă. Echipele de pe locurile 1 vor fi gazdă în manșa retur.

Ulterior, cele zece câștigătoare ale primei runde vor fi împerecheate în cinci dueluri ce vor fi decise în dublă manșă. De această dată însă, gazda meciului tur va fi decisă prin tragere la sorți.

În sfârșit, cele cinci învingătoare ale rundei finale vor promova în sezonul 2022-2023 de Liga 2.

În ceea ce privește lupta pentru evitarea retrogradării, ecuația este mai simplă. Vor retrograda direct ultimele două clasate (locurile 5 și 6) din cele zece turnee de play-out, cât și echipa situată pe locul 4 în play-out cu cea mai slabă linie de clasament.

Articole similare