Actualitate

Unde mergem în week-end?

Vrei să mergi în oraș în week-end și să te bucuri de concerte, spectacole de teatru, expoziții, filme și competiții sportive? OPINIA îți prezintă, la fiecare sfârșit de săptămână, evenimentele ce vor avea loc începând de vineri și până duminică.

Centrul Cultural și Educațional „Alexandru Marghiloman”

Vineri, 17 martie, buzoienii sunt invitați la Centrul Cultural și Educațional „Alexandru Marghiloman” din municipiul Buzău, la spectacolul de teatru, „Copii răi” de Mihaela Michailov, în regia prof. Adrian Constantin, care se va juca în Sala Studio din incinta Vilei Albatros, începând cu ora 18.00.

„Povestea din spectacolul <Copii răi> e simplă, e poate tristă, e și comică, e prea adevărată și prea universală, e încă prea valabilă, e dureroasă când vezi în ochii celor din jurul tău identificarea cu personajele, e tulburătoare când e anticipată cuvânt cu cuvânt de copiii care te privesc, e minunată când se construiește pe viu și când știi că e unică de fiecare dată”, spune actrița Katia Pascariu.

Intrarea se face pe bază de invitație. Invitațiile se pot ridica de la Vila Albatros, Str. Plantelor nr. 8 B, zilnic între orele 09.00- 20.00.

Sports Pub

  •  Trupa britanică Consummate Rogues concertează pe 17 martie în Buzău la Sports Pub. Consummate Rogues este o trupă de rhythm & blues din Marea Britanie, formată din câțiva dintre cei mai buni muzicieni de studio din Londra. Pe lângă influența adânc înrădăcinată a bluesului şi a muzicii country asupra stilului lor, există și urme pop britanice clasice în sunetul lor, care le oferă o aromă neconvențională și unică. Chris Rand este o întâlnire obișnuită pe scena londoneză de jazz și blues și a lucrat cu unii dintre cei mai mari artiști de blues şi roots rock din Marea Britanie, inclusiv Charlie Watts, Mick Taylor, Nine Below Zero, Bad Manners, Squeeze, James Hunter Six și Ben Waters Band. Trupa „Haiducilor Londonezi” este formată din Chris Rand – pian, voce şi saxofon; Leo Appleyard – chitară electrică; Geoff Threadgold – chitară bas şi Will Chism – baterie. Buzoienii sunt așteptați începând cu ora 21.00, iar prețul unui bilet este 40 de lei.
  •  Duminică, 19 martie, buzoienii sunt așteptați la o porție serioasă de râs cu Paul Mirea, începând cu ora 19.00. Biletele pot fi achiziționate online pe iabilet.ro. Prețul unui bilet este 30 lei.

Teatrul „George Ciprian”

Spectacolul „Moștenire cu bucluc” se joacă sâmbătă, 18 martie, începând cu ora 18.00, la Teatrul „George Ciprian” Buzău. Este parodie în regia lui Dan Tudor.

No Limit

Sâmbătă, 18 martie, la Club No Limit va avea loc lansarea albumului „Lumea asta”, al trupei Celelalte Cuvinte, începând cu ora 19.30. Concertul lansării este prezentat de Adrenalitera și The Rock Sea. Preț bilet: 100 lei VIP, 85 lei Cat. I, 65 lei Cat. II. Bilete și rezervări: 0723.429.264 sau online pe ambilet.ro. Trupa Celelalte Cuvinte a pornit într-un turneu de lansare a noului album, intitulat „Lumea Asta”. Celelalte Cuvinte vin cu un show complet nou, care va cuprinde cea mai mare parte a pieselor de pe noul disc de studio, într-o serie de concerte de neratat pentru fanii rock și metal.

Albumul, lansat la casa de discuri Universal Music, propune o abordare nouă, dar care păstrează și amprenta clasică cu care Celelalte Cuvinte și-au obișnuit fanii în cei 41 de ani de muzică de calitate. Pe lângă piese de pe albumul „Lumea Asta”, din concertele turneului nu vor lipsi nici hiturile care au consacrat trupa și nici alte piese din repertoriul ei de-a lungul timpului.

Turneul va fi un prilej de reîntâlnire cu fanii Celelalte Cuvinte din aproape toate orașele mari din România și se va întinde pe parcursul mai multor luni. „Scena este locul unde ne simțim cel mai bine și orice reîntâlnire cu fanii noștri este un prilej de imensă bucurie. Bucuria va fi cu atât mai mare cu cât de data aceasta vom putea să împărtășim cu ei noile piese Celelalte Cuvinte, de pe albumul „Lumea Asta”, un album la care am lucrat foarte mult și de care suntem mândri. Vom încerca să ajungem în toate orașele voastre si vă așteptăm să ne bucurăm împreună de noile piese”, a spus Călin Pop, solistul vocal și chitaristul trupei Celelalte Cuvinte.

Muzeul Județean Buzău

Buzoienii pot viziona, până în data de 15 aprilie 2023, expoziția temporară de artă decorativă „Sensuri”, cu lucrări semnate de artiștii plastici Georgeta Hlihor, Daniela Frumușeanu și Mihai Hlihor. Proiectul reunește panouri decorative textile de diferite dimensiuni, realizate în tehnici diverse, precum și obiecte din sticlă parietale şi rond-bosse în tehnica pate de verre.

Articole similare