vineri, 03 iulie 2020

Ciolacu: Alegerile locale și parlamentare vor avea loc atunci când pericolul va fi depăşit

Preşedintele interimar al Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, spune că alegerile locale şi parlamentare vor avea loc atunci când pericolul cauzat de pandemia de coronavirus va fi depăşit şi crede că acest lucru se va întâmpla până la sfârşitul anului.

„Alegerile vor fi când pericolul va fi depăşit. Semnele sunt că acest pericol este depăşit. Ar trebuie să fie când nu va fi niciun pericol, pentru niciun român, să meargă să voteze la secţia de vot. După cum arată lucrurile, categoric până la finalul anului”, a declarat Marcel Ciolacu, duminică seară, la Antena 3. Întrebat dacă alegerile locale ar trebui să fie separat sau împreună cu cele parlamentare, liderul PSD a răspuns: „Sunt puncte de vedere diferite. Categoric, este o decizie a Curţii Constituţionale, eu nu am comentat o decizie a Curţii sau o decizie a instanţei. Există o decizie a Curţii Constituţionale că nu pot fi odată alegerile, pot fi la o distanţă de o săptămână astfel încât campanie şi efortul să fie mult mai mic şi cheltuieile să fie mai mici. Avem o lege depusă, a fost contestă la Curte, decizia a fost anulată o săptămână, aşteptăm această decizie. În cazul în care va fi promulgată legea, vom solicita tuturor forţelor politice să avem o întâlnire şi să luăm o decizie, cea mai bună decizie şi să nu ţinem cont de anumite jocuri sau de anumite aranjamente să ţinem cont de părerea românilor. Dar trebuie alegeri”.

Marcel Ciolacu a mai afirmat că PSD nu va intra în alegerile cu o conducere interimară: „PSD nu va intra cu o conducere interimară în alegerile parlamentare sau alegerile locale. Am văzut că 99 la sută din liderii partidului doresc acest lucru şi mi se pare corect, trebuie să ai o conducere legitimă care să îşi asume aceste două alegeri”, a declarat Ciolacu, care a reamintit că va candida pentru funcţia de preşedinte al partidului.

Mesaj pentru Ponta

Marcel Ciolacu a afirmat că i-a transmis liderului PRO România, Victor Ponta, să nu mai atace partidul şi oamenii acestuia, dacă se doreşte realizarea unei construcţii politice comune.

A fost liderul acestui partid o perioadă bună şi acest partid, totuşi, i-a oferit şansa să fie candidat la alegerile prezidenţiale şi prim-ministru”, a afirmat Ciolacu. „I-am spus şi la telefon domnului Ponta, au început să apară nişte excese şi parcă să ne facem că uităm trecutul avut şi în interiorul PSD şi l-am anunţat că eu nu o să mai accept acest lucru dacă dorim să construim ceva împreună”, a mai spus liderul PSD.

Întrebat ce alte lucruri nu va mai accepta din partea lui Ponta, Marcel Ciolacu a răspuns: „Vreun atac asupra membrilor sau asupra PSD. A lăsat anumite nuanţe în stilul personal asupra PSD, lucru total incorect ţinând cont că a fost liderul acestui partid o perioadă bună şi acest partid, totuşi, i-a oferit şansa să şi fie candidat la alegerile prezidenţiale, cât şi să fie un prim-ministru, foarte adevărat, un prim-ministru bun”.

Nicio comunicare cu Dăncilă

Cu aceeași ocazie, Ciolacu a spus că nu are niciun fel de comunicare în acest moment cu fostul premier şi lider al social-democraţilor Viorica Dăncilă. El a menţionat că cea mai mare greşeală a Vioricăi Dăncilă a fost că a luat de multe ori decizii care au afectat PSD, consultându-se cu oameni din afara partidului.

Liderul PSD spune că atacul Vioricăi Dăncilă la adresa sa în cazul legii privind Autonomia Ţinutului Secuiesc, când i-a cerut demisia, a fost unul „necolegial”, care „parcă a făcut parte dintr-un joc extern al partidului”.

Ciolacu crede că Dăncilă a greşit atunci când a luat decizii cu oameni din afara PSD: „Am promis colegilor că nu o să iau nicio decizie cu oameni din afara partidului. Asta a fost o mare greşeală a doamnei Dăncilă, de multe ori a luat decizii care au afectat partidul sau linia partidului cu oameni din afara partidului. Acest lucru este nepermis. Deciziile trebuie luate în interiorul partidului”, a precizat Marcel Ciolacu.

1 COMENTARIU

  1. Interesul dlui Ponta, un ”fost” cu ambitii mari, dar care nu a reusit in ”marele” PSD, are tot interesul sa fie cat mai aproape de acest partid-mama, dar cu usa deschisa spre partidului sau de familie, cu care spera ca va da lovitura de gratie.
    Dl Ciolacu, ca lider al partidului-mama, chiar si interimar, nu poti sa-i ceri lui Ponta sa taca; singura arma reala a lui Ponta este ”gura”. Asa ca dupa congres vom vedea cum se vor desfasura migratiile. Si apropo de migratii: vad ca se mai zbat unii in PSD sa mai faca o balama. Asta da, mare dihonie in interiorul PSD.
    Pana una alta, intre doua trabuce si un paharel, iata ca si ceilalti au ambitiile proprii.
    De pe margine, aplaudacii striga in gura mare ”întărâtăi drace ca si mie imi place”!
    Despre alegeri numai de bine, vor avea loc atunci cand vor vrea muschii lor nu cand va dori poporul, asta ca sa ne fie clar.

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!