Economic

Cine va superviza fabrica de bere din Buzău

Ursus Breweries, cel mai mare producător de bere din România, companie controlată de grupul japonez Asahi, a anunțat, recent, numirea lui Duncan Crow în funcția de vicepreședinte tehnic, poziție din care va superviza cele trei fabrici din Buzău, Brașov și Timișoara, dar și activitățile operaționale ale companiei.

Înainte de a se alătura Ursus Breweries, Duncan Crow a deținut rolul de director supply chain pentru Lao Brewery Company (LAO P.D.R.), unde a fost responsabil de producția și distribuția unui volum de 6 milioane de hectolitri de bere, băuturi carbogazoase și apă îmbuteliată, scrie zf.ro.

În cariera sa internațională, Duncan a deținut diverse poziții de management în industria berii din Singapore, Australia, Vietnam, Rusia, Croația și Olanda. „Aștept cu ne­răbdare să lucrez alături de colegii mei la optimizarea fluxurilor operaționale și să continuăm să obținem rezultate foarte bune în zona de siguranță și calitate, pentru a ne consolida poziția de lider al pieței locale de bere și locul special pe care îl avem în preferințele consumatorilor”, a declarat Duncan Crow, potrivit modernbuyer.ro.

„Duncan aduce în echipa Ursus Breweries avantajul unei experiențe profesionale internaționale în producția de băuturi. Acest aspect contribuie la ambiția comună a companiilor din grupul Asahi Europe & International de a îmbrățișa și promova diversitatea, cu multiplele ei valențe, precum expertiza diferită, diversitatea de gen, pluralismul de idei sau curajul de a face lucrurile diferit”, au precizat reprezentanții companiei.

Ursus Breweries este cel mai mare producător de bere din România. Mărcile din portofoliul Ursus Breweries sunt Ursus, Timișoreana, Ciucaș, Peroni Nastro Azzurro, Grolsch, Azuga, Pilsner Urquell, Asahi Super Dry și St. Stefanus, alături de marca de cidru Kingswood. În prezent, Ursus Breweries deține trei fabrici de bere în Brașov, Buzău și Timișoara și o micro-berărie în Cluj-Napoca. Ursus Breweries face parte din grupul Asahi Europe & International din 2017.

Fabrica din Buzău a fost dată în folosință în anul 1978, de-a lungul timpului fiind făcute diverse investiții pentru extinderea și modernizarea ei. Astfel, fabrica Ursus din Buzău este una dintre cele mai mari fabrici de profil din România. În prezent, fabrica din Buzău are 312 angajați și o capacitate de 3,1 milioane de hectolitri pe an.

Articole similare