joi, 22 octombrie 2020

Cine va fi administratorul public al județului dacă Petre Emanoil Neagu câștigă încă un mandat

Consilierii județeani și-au dat acordul pentru înființarea unei noi funcții în organigrama Consiliului Județean Buzău.

Președintele CJ, Petre Emanoil Neagu, a precizat după ședința deliberativului că această funcție va fi ocupată după alegerile de la sfârșitul lunii și doar cu o condiție. Acesta a dezvăluit și cine va fi administratorul public al județului.

„Această funcție nu se ocupă decât după alegerile locale din 27 septembrie. Dacă voi câștiga alegerile, dar asta nu pot să o știu decât în data de 28, domnul Stoica, care a fost subsecretar de stat la Ministerul Dezvoltării, mi-aș dori să lucreze cu mine în funcția de administrator public. Dar asta numai în eventualitatea în care vom câștiga alegerile”, a precizat joi, după ședința Consiliului Județean, președintele CJ, Petre Emanoil Neagu.

Înființarea postului de administrator public este justificată printr-o mai bună coordonare și eficientizare a activității aparatului de specia­litate.

Potrivit legii, administratorul public are ca sarcini principale coordonarea aparatului de specialitate al Consiliului Județean, coordonarea serviciilor publice de interes județean, exercitarea calității de ordonator principal de cre­di­te, elaborarea și managementul proiectelor de dezvoltare instituțională și locală, coordonarea activității de absorbție a fondurilor europene.  Neagu a precizat însă că sarcinile administratorului public vor fi stabilite de președintele CJ.

Alexandru Stoica este angajat în CJ Buzău, are 30 de ani, și a ajuns în atenția presei după ce a fost numit subsecretar de stat în Ministerul Dezvoltării în Guvernul Grindeanu. A ocupat aceeași funcție și în Guvernul Tudose,  fiind repus în drepturi la scurt timp după ce a fost demis de către fostul premier Sorin Grindeanu. În minister s-a ocupat de implementarea Programului Național de Dezvoltare Locală, având în vedere experiența pe care a acumulat-o cât timp a lucrat în Consiliul Județean Buzău.

Anterior, Alexandru Stoica a lucrat în cadrul Consi­liului Județean Buzău la Direcția de Admnistrare a ­Pa­trimoniului și Investiții, poziție din care a asigurat legătura dintre autoritatea județeană și Ministerul Dezvoltării în activități ce au vizat PNDL. Buzoianul a ocupat funcția de președinte al organizației de tineret PSD Pănătău, locul în care s-a născut. De altfel Alexandru Stoica este fiul lui Nicolae Stoica, primarul comunei Pănătău.

 

4 COMENTARII

 1. La terminarea nu stiu carei facultati, sora lui , Roxana Robu , sefa de cabinet in CJ i-a oferit sansa de a se afirma intr-o functie la stat!Ulterior , partidul si competentele l-au promovat subsecretar de stat! Tot la stat! 🙂
  Va dati seama ca asta pana la pensie tot o sa stea ?! Trai nineaca , pe banii babachii !

 2. – Ce va recomanda ?
  – Vocea si talentul !
  Erau niste replici dintr-un film comunist !
  Citez din declaratia de avere :
  -la 26 de ani cumpara apartament in Buzau;
  – la 23 de ani cumpara 3.082 mp in Vernesti.
  Gospodar baiatul ! Sa fie sanatos !
  Poate gaseste cineva si CV-ul !

 3. ,,stoica este fiul primarului stoica,panatau”las’ sa plateasca fraierii,asta-i alta sinecure utilizata la nivel de comune ,dupa ce ti-ai angajat toate neamurile in primarie,vii si cu city manager ca doar nu platesti de la tine,
  frumos platiti taxe fraierilor,ca noi avem grija sa le cheltuim….

 4. Cu toate ca acolo la inima sunt PNL-ist, doresc tare ca cei doi, Toma si Neagu sa castige. Ambii au facut treaba buna .

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!