vineri, 14 august 2020

Cine sunt donatorii  care au dat bani pentru cele două ventilatoare mecanice necesare Spitalului Județean de Urgență Buzău

Campanie națională umanitară lansată de Fundația Comunitară Buzău  în sprijinul medicilor și al spitalelor buzoiene continuă.

Fundația Comunitară Buzău  a lansat miercuri, 18 martie, o acțiune națională de strângere de fonduri pentru spitalele, medicii de familie și DGASPC Buzău. Este o campanie  cu obiective bine stabilite: de strângere de fonduri pentru echiparea Spitalului Județean de Urgență Buzău și a spitalelor din administrare, a medicilor de familie din județul Buzău și a centrelor DGASPC, în contextul pandemiei cu COVID-19.

Până în acest moment s-au alăturat acestei campanii 43 de persoane fizice, patru companii și asociații, care au donat circa 40.000 euro.„ În primele două ore de la lansarea campaniei, s-au strâns donații de peste 10 000 de lei. În primele patru zile, donațiile au atins valoarea de aproximativ 40 000 Euro. Situația donațiilor luni, 23 martie 2020, în conturile Fundației Comunitare Buzău, este: 5.678 RON – donații de la 43 persoane fizice, 8.650 RON – donații de la patru companii și asociații,  36. 000 Euro – finanțare pentru 2 ventilatoare mecanice de la BRD Groupe Societe Generale, prin #FondulDeUrgenta gestionat de Asociația Pentru Relații Comunitare”, transmit reprezentanții Fundației Comunitare Buzău. Situația donațiilor este actualizată zilnic pe website-ul Fundației Comunitare Buzău.

„Este momentul să ne gândim la cei mai vulnerabili dintre noi, cei mai expuși la infectarea cu COVID-19. Primii dintre ei sunt cadrele medicale ce intră zi de zi în contact cu pacienții, le oferă primul ajutor, îi vizitează acasă, în stadiul de izolare. În acest moment, este nevoie să ne unim forțele și să le oferim posibilitatea acum acelor oameni să își facă meseria în siguranță, pentru a putea ajuta cât mai mulți buzoieni”, mai spun reprezentanții Fundației Comunitare Buzău.

 Unde se pot face donațiile

Buzoienii sunt încurajați să facă donații prin transfer bancar în contul special deschis de Fundația Comunitară Buzău: RO83RNCB0096165771330003, în RON la BCR.

De asemenea, se poate dona și folosind cardul bancar.

„În urma comenzilor, achizițiilor și plăților pentru aparatură medicală, echipamente de protecție și dezinfectanți, Fundația Comunitară Buzău va publica pe website-ul său documentele doveditoare. Cu ajutorul partenerilor fundației și al rețelei dezvoltate în timp, împreună putem aproviziona medicii din Buzău cu: aparatură medicală (videolaringoscoape, ventilatoare mecanice, circuite ventilator unica folosință, circuite aspirații cu circuit închis 72H, kit-uri high hlow), echipamente de protecție (combinezoane, mănuși protecție, măști chirurgicale, măști FPP3, ochelari protecție, halate chirurgicale impermeabile, viziere reutilizabile, halate unică folosință) și dezinfectanți. Produsele necesare vor fi achiziționate de către Fundația Comunitară Buzău și donate apoi beneficiarilor. Fundația ține legătura cu beneficiarii și actualizează lista celor necesare.

Echipa Fundației Comunitare Buzău lucrează în mod voluntar pentru această campanie de strângere de fonduri și alocă resurse în mod gratuit. Fondurile colectate în cadrul acestei campanii vor merge 100% către achiziția de materiale necesare beneficiarilor. Buzoienii pot susține activitatea Fundației Comunitare Buzău, accesând acest link: https://fundatiacomunitarabuzau.ro/doneaza

Acțiune în sprijinul bătrânilor

Partener al Fundației Comunitare, Crucea Roșie – filiala Buzău, se preocupă în special de latura acțiunii ce privește ajutorarea bătrânilor. Fundația Comunitară Buzău își unește forțele cu Crucea Roșie – Filiala Buzău și face apel către toți buzoienii, companiile locale și autoritățile în vederea identificării celor mai bune soluții, în contextul pandemiei cu noul coronavirus.

„Crucea Roșie Buzău depune eforturi pentru a asigura aprovizionarea cu alimente de bază și produse de igienă a persoanelor izolate, vârstnice, fără aparținători, cu dizabilități, prin livrarea acestora la domiciliu. În plus, organizația vine în sprijinul persoanelor carantinate, autoizolate, singure, vârstnice care au nevoie de suport psihologic în această perioadă”, transmite Fundația Comunitara Buzău.

Două linii de ajutor, în sprijinul buzoienilor

Cu sprijinul autorităților locale, a voluntarilor din Asociația ,,Îmbunătățirea vieții,, condusă de psiholog Paula Dorina Ispas, Societatea Exploratorilor și Călătorilor, condusă de Carol Lucian Georgescu, Fundația Comunitară Buzău și a mai multor voluntari, Crucea Roșie Buzău a deschis două linii de ajutor în sprijinul buzoienilor din municipiu și județ. „Solicitările se pot face la numărul de telefon al Crucii Roșii Buzău 0238714961, între orele 10,00 – 15,00 sau pe adresele de e-mail [email protected] sau crucearoș[email protected] Psihologul de serviciu poate fi apelat la numărul de telefon 0743. 157. 044.”, spun reprezentanții organizației neguvernamentale umanitare.

Fundația Comunitară Buzău este un instrument al societății civile ce investește în dezvoltarea comunității buzoiene, folosind resurse locale. Prin activitățile și proiectele pe care le sprijină, Fundația Comunitară Buzău dezvoltă spiritul filantropic, susține inițiative curajoase și lideri locali. Liderii locali sunt oamenii-cheie care generează soluții la problemele comunității sau pentru a valorifica potențialul comunităților din care provin.

Mai multe detalii despre campania “Împreună Protejăm Buzăul” găsiți aici: https://fundatiacomunitarabuzau.ro/ce-facem/buzau-pregatit

 

1 COMENTARIU

  1. Sunt curios… Directoarea DSP, cu un venit de aproximativ 20.000 lei pe lună, a donat vre-un leu? De curiozitate …

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!