Cu toate că nicio oficialitate nu a confirmat oficial informația, decizia ca Spitalul Râmnicu Sărat să fie transformat în centrru de carantinare pentru persoanele cu COVID 19 pare să devină realitate și să fi fost luată la nivelul Ministerului Sănătății.

În ultima ședință a  Comitetului Local pentru Situații de Urgență de la Râmnicu Sărat au fost analizate măsurile Ordonanței Militare nr. 2 în baza cărora au fost dispuse alte câteva măsuri locale, ținând cont de situația din municipiu. Una dintre decizii a fost luată  de municipalitatea râmniceană împreună cu managerul Spitalului Municipal, Adrian Danielescu și directorul medical al unității, doamna Felicia Vasile.

” Împreună cu managerul Spitalului Municipal, domnul Adrian Danielescu și directorul medical al unității, doamna Felicia Vasile, ne-am deplasat la sediul Direcției de Sănătate Publică Buzău pentru a analiza, împreună cu conducerea instituției care coordonează la nivel județean lupta împotriva COVID-19, situația din Municipiul Râmnicu Sărat”, transmite primarul municipiului, Sorin Cârjan.

Ca urmare a deciziilor luate, în cursul zilei de astăzi, surse din cadrul Spitalului Râmnicu Sărat au confirmat faptul că  pacienți de la Spitalul Râmnicu Sărat au fost transferați la Spitalul Județean de Urgență Buzău, cel mai probabil pentru a face loc celor care urmează a fi carantinați.

Legat de acest subiect important pentru râmniceni,  Raul Florescu transmite, de asemenea,  un mesaj pe pagina sa de socializare: „Dragi râmniceni, am aflat cu stupoare ca și dumneavoastră de faptul că Spitalul Râmnicu Sărat va deveni spital de tratare exclusivă a pacienților contaminați  de COVID 19. Din acel moment am început să fac diligențe și să mă interesez de unde și cum a apărut această situație, mai ales în condițiile în care noi nu am avut deocamdată cazuri confirmate. Ce vă pot anunța că această decizie a fost luată exclusiv de Ministerul Sănătății fără a cere acordul administrației râmnicene. În aceste condiții, administrația locală, împreună cu primarul, a făcut deja contestație la această decizie, urmând să aflăm rezultatul. În aceste condiții recomand să  respectăm restricțiile în vigoare, să stăm cât putem de mult izolați, doar așa ne putem proteja! ”,

DISTRIBUIȚI
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Scrieți comentariul dvs.
Introduceți numele dvs.