luni, 01 martie 2021

Cine sunt buzoienii care se încălzesc pentru țintarul numirii prefecților

Cele două partide politice din coaliția guvernamentală reprezentate la nivelul județului Buzău și-au stabilit deja candidații pentru funcția de prefect, spun surse din interiorul acestora. Atât PNL, cât și Alianța USR-PLUS au pregătit câte un om pentru a ocupa această funcție pentru cazul în care sorții vor fi de partea lor. Așadar, Partidul Națio­nal Liberal l-a desemnat pentru funcția de prefect pe râmniceanul Viorel Holban, iar Alianța USR-PLUS pe Gabriel Ștefan Ionică, și el din Râmnicu Sărat. Dacă primul nu mai are nevoie de nicio prezentare, despre cel de-al doilea merită amintit că este principalul actor al dezastrului electoral al USR-PLUS de la alegerile pentru Consiliul Județean, când Alianța nu a izbutit să obțină pragul pentru a accede în deliberativul jude­țului.

Conform deciziei coali­ției, împărțirea posturilor de reprezentant al Guvernului în teritoriu presupune că 23 de prefecți vor fi ai PNL, USR-PLUS va da 14 și UDMR cinci. Însă modul cum sunt alocate județele pare încă o misiune dificilă, pentru că atât PNL, cât și USR-PLUS, ar vrea să aibă prefect în București, Cluj, Iași, Sibiu, Constanța sau Timiș. De asemenea, surse politice susțin că și UDMR ar vrea și Bihorul (județ din care este inclusiv actualul ministru al Dezvoltării) pe lângă județe ca Harghita, Covasna sau Mureș.  Potrivit unor surse politice, USR a propus folosirea unui sistem de alegere în ordinea opțiunilor, așa cum se procedează la nivelul instituțiilor europene. Mai precis, PNL să aleagă primul jude­țul unde vrea prefectul, apoi să vină cei de la USR-PLUS. De asemenea, PNL ar fi cel care decide opțiunea cu numărul trei, în timp ce UDMR are opțiu­nea numă­rul patru. Tot PNL va decide al cincilea prefect, apoi vor fi cei din USR, dacă negocierea e menținută.

Vicepremierul Dan Barna a declarat că luni este posibil să fie luate decizii pentru distribuirea func­țiilor de prefecți pe ­meca­nismele din algoritm: „Știu că s-a rostogolit, așa, un narativ, că jucăm țintar pe prefecți, dar nu e nici pe departe adevărat. Am convenit, probabil luni vom decide asupra distribuirii prefec­ților pe mecanismele din algoritm. Foarte simplu, va fi pe ponderile fiecărui partid în coaliție. Vor fi opțiuni exprimate de fiecare partid în parte. Adică n-a fost până acum nici un fel de hârâială sau supărare pe <dă-mi ăsta, ia ție pe ăsta>, că n-a existat discuția. Adică principial ne-a spus fiecare «Pe noi ne-ar interesa acolo, acolo», O.K., bine, ne întâlnim și vom trage pe algoritm algebric, matematic, cum am făcut, de altfel, și la secretarii de stat. Există formule mate­matice, există o reprezentare a ponderilor în coaliție, nu e motiv de ceartă”, a declarat Dan Barna, marți, la Digi FM.

2 COMENTARII

  1. COMENTARIU EDITAT: Vlase, (…) comunist, Ionica, un (…) bataus, cu o sala de fitness obscura pentru bombardieri de Ramnic, Holban e râs , dar Ionica si Holban sunt pretenași , impart un ciubuc la doi, oricum.Vin de la PNL si Ionica si el.
    Vai de Buzau!

  2. Sa-i aduci pe holban prefect e misto-ul absolut pe care pnl il face la adresa buzoienilor,adica ,dincolo de personaj ingrosam rindurile administratiei publice …da’ cum bine se vehiculeaza pnl=psd.

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!