Sport

Cine s-o oprească pe Marina?

Încă două medalii de aur, la „Internaționalele” României

Probele de sprint de la nivel național, sunt, și în 2024, la discreția Marinei Baboi. Buzoianca încă nu are rival, deși multe fete din noua generație, unele dintre ele considerate mari speranțe, râvnesc să o depășească pe blonda de la Gloria măcar la un concurs.

N-a fost cazul în week-end, atunci când Marina le-a avut în buzunar pe mai tinerele sprintere, atât la 100, cât și la 200 de metri. În proba-regină, cea de 100 metri, buzoianca a câștigat copios, cu un timp bun, 11.8, la trei zecimi peste personal-best-ul său. Doar Maria Bisericescu (Rapid) a reușit să rămână în plasa Marinei, între cele două și restul plutonului condus de Bianca Tița căscându-se un hău de vreo 6-7 metri, atât de atipic celei mai rapide probe din atletism.

Nici duminică n-a putut nimeni s-o bată pe Marina, de data aceasta în proba de 200. Atleta de la Gloria a confirmat din nou, trecându-și  în palmares cea de-a 12-a medalie de aur la Campionatele Internaționale de Atletism ale României, performanță menită să scoată în evidență și longevitatea sportivei născute la Buzău.

Notabilă și medalia de argint obținută de Ioana Baciu, sportivă de la Gloria, în proba de aruncare a suliței.

Campionatele Internaționale de Atletism ale României „Iolanda Balaș Soter”, una dintre cele mai vechi competiții sportive europene, s-a disputat, pentru prima dată, în 1948, pe arena „Republicii” din București, stadion reinaugurat în acel an, după ce fusese aproape distrus de bombardamentele din timpul războiului.

Concursul s-a disputat anual, cu opt excepții: 1959, 1964, 1965, 1966, 1973, 1974, 1975 și 1981. Întrecerile, care între timp poartă numele singurei atlete dublu medaliate cu aurul olimpic din România, regretata Iolanda Balaș Soter, au fost onorate cu prezenţa de numeroase nume mari, adevărați „monștri sacri” ai atletismului mondial. 22 de campioni olimpici au luat startul, de-a lungul anilor, la „Internaționalele” României.

Articole similare