Administrație

Cine ne scapă de prefectul Dimian?

Judeţul Buzău a obţinut performanţa, alături de Vrancea stăpânită de ­Ma­rian Oprişan, să fie zero la capitolul comunicare în plină criză a infecţiilor cu coronavirus. Aceasta din pricină că Buzăul, unde Partidul Naţional Liberal a cedat frâiele judeţului unui cetăţean habarnist numit la Casa Albă doar pentru a reprezenta interesele grupului de traseişti poli­tici Mocanu-Bădulescu, refuză orice fel de comunicare cu presa, cu excepţia momentelor, şi acelea rare, când polemizează cu vreo ştire sau luare de poziţie politică pe tema incompetenţei sale. Aceasta în timp ce prefecţii din judeţe precum Brăila, Galaţi sau Bacău sunt tot timpul la dispoziţia jurnaliştilor din presa locală şi centrală, pentru a prezenta cetă­ţenilor actualizate date oficiale privind evoluţia cazurilor sau suspiciunilor de infecţie cu coronavirus.

Leonard Dimian, cunoscut în folclorul local drept “prefectul hăli” – de la mo­dul original în care rosteşte pluralul cuvântului “hală” -, cu probleme majore de exprimare, refuză şi să lase purtătorul de cuvânt al instituţiei să ofere presei date oficiale. Astfel, acesta din urmă ne-a comunicat că primeşte solicitări doar în scris, susţinând că le ­tri­mite mai departe la Bucureşti. Bineînţeles că, ulterior, nu oferă răspunsurile aşteptate şi nici nu răspunde la telefon. Culmea ironiei este aceea că pagina de Facebook a Instituţiei Prefectului musteşte de îndemnuri adresate buzoienilor ca aceştia să se informeze doar din surse oficiale!

În aceste condiţii, nu este de mirare că în plină criză provocată de apariţia primului caz de infecţie cu coronavirus, internetul este plin cu informaţii aiuristice, obţinute “pe surse”, inclusiv cu luări de poziţie care îndeamnă la minimalizarea importanţei acestui gen de infecţii.

Prefectul Dimian nu este zero doar la capitolul comunicare. Nu este posbil ca reprezentanţii autorităţilor sanitare să fie nevoite să negocieze ore în şir cu un cetăţean care refuză să i se aplice procedurile standard legate de izolarea la domiciliu, pentru că şefului de la Casa Albă i-a fost frică de faptul că respectivul, a cărui mamă a fost diagnosticată cu infecţia respectivă, va posta pe Facebook lucruri care i-ar putea afecta imaginea. De asemenea, Dimian nu a avut nicio reacţie la faptul că în cazul aceleiaşi femei – declarată suspectă de infecţie şi izolată duminică seară – nora acesteia a fost la serviciu luni dimineaţă, şi nu oriunde, ci la Spitalul Judeţean, unde ocupă o poziţie din care are contact cu reprezentanţii tuturor secţiilor din această unitate sanitară.

Este momentul ca guvernul să ia taurul de coarne şi să îşi asume repararea erorii prin care Leonard Dimian a fost numit prefect al judeţului Buzău, dacă acesta din urmă nu va avea bunul-simţ să îşi facă singur bagajele şi să lase locul unei persoane competente.

3 Comentarii

  1. Punetii pe aia de s-au ocupat de pesta la porci. Erau parca mai tari. Ha ! Ha !

  2. pai mai ,,rumanilor” nu aveti ce ati votat?daca se ia fiecare institutie in parte sau administratie,nu e la fel?

  3. Si la DSP aceeasi problema. Comunicare deficitara. Masuri slabe, buzoieni veniti din zone galbene de risc lasati fara vreo recomandare. Pare mai degraba ca fiecare merge pe principiul Nu pe tura mea, in rest…..

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker