Actualitate

Cine i-a furat miliardul doctorului Coleașă?

De zece luni, polițiștii buzoieni sunt pe urmele unui grup de infractori care au spart casa de vacanță din Pleșcoi a medicului Valentin Coleașă. Deși cercetările sunt în curs, nu este clar dacă există bănuiți în acest caz, însă cea mai relevantă probă o constituie imaginile surprinse de camerele de supraveghere ale unui vecin în care apar patru indivizi.

Hoții, care cel mai pro­babil au acționat la pont dacă este vorba despre persoane străine de familia păgubitului, au plecat cu obiecte scumpe și cu caseta de valori în care medicul deținea o sumă mare de bani. Prejudiciul se ridică la 150.000 de lei, din care două treimi au fost bani cash. Vecinii din satul Pleșcoi (Berca) ai medicului Coleașă spun că hoții ar fi știut că în casă sunt mulți bani și diverse obiecte de valoare. Mai mult decât atât, se pare că au studiat zona înainte de lovitură, de vreme ce au pătruns în curte și mai apoi în casă fără să fie înregistrați de camerele de supraveghere, montate la vedere, dar care nu erau funcționale, se pare, în momentul furtului. Spărgătorii au fost protejați și de întunericul de pe stradă. Deși casa medicului este perete în perete cu cea a vecinului și în aceeași curte cu a tatălui său, nimeni nu a auzit vreun zgomot în noaptea spargerii. După ce au pus mâna pe caseta de valori, jefuitorii au ieșit pe unde au pătruns în locuință și s-au făcut nevăzuți spre albia râului Buzău.

Acolo au găsit oamenii legii cutia în care erau păstrați banii, dar și bijuterii și documente. Furtul a fost sesizat Poliției pe 16 iulie, iar de atunci se încearcă identificarea autorilor.

Valentin Coleașă este șeful Comisiei pentru ­Eva­luarea Persoanelor Adulte cu Handicap din cadrul DGASPC Buzău.

Un comentariu

  1. Cu siguranță unii dintre aceia care au contribuit cu ceva la strângerea acelei sume și ai ținut morțiș să-și ia banii înapoi, dar cu o dobândă pe măsura „prestigiului” funcției celui corecționat!

Articole similare