Sport

Scapă HC Buzău de retrogradare?

• Propunere pentru Consiliul de Administrație de luni: 16 echipe în viitorul sezon

Sezonul handbalistic 2019-2020 se apropie de sfârșit și în România, după ce toate celelalte întreceri importante ale Europei au fost deja încheiate.

După conducătorii din Liga Florilor, și cei din Liga Națională masculină și-au exprimat dorința ca întrecerile interne să nu fie reluate, într-o videoconferință cu oficialii ­Fe­derației Române de Handbal. 12 din cele 14 cluburi din Liga Zimbrilor au informat Federația Română de Handbal că nu doresc ca sezonul 2019-2020 să fie reluat, ca nicio echipă să nu retrogradeze și ca în sezonul următor pe prima scenă să evolueze 16 formații.

Acest aspect va fi oficializat pe 18 mai, atunci când se va reuni Consiliul de Administrație. Tot ­atunci se va stabili și clasamentul final, formațiile care vor reprezenta România în cupele europene, dar și echipele care vor promova din Divizia A.

Grupările din Liga Zimbrilor au exclus varianta unui turneu de baraj pentru promovare / retrogradare cu formațiile din Divizia A.

Avantaj HC Buzău

Penultima în clasamentul Ligii Zimbrilor în momentul întreruperii campionatului, în variantele prezentate până acum de Federație HC Buzău era, practic, condamnată la retrogradare.

FRH intenționa, dacă s-ar fi jucat, să se dispute doar cele trei etape rămase din sezonul regulat, plus restanțele Poli Timișoara – HC Buzău și Potaissa Turda – Dinamo București, fără play-off și play-out, situație în care echipa buzoiană nu ar mai fi avut scăpare.

După videoconferința de marți, care a avut un ­carac­ter consultativ, ­spe­ranțele clubului buzoian au renăscut, așteptându-se acum ședința Consiliului deAdministrație de luni pentru a fi adoptată și decizia oficială.

CSM Reșița ar fi fost a doua formație care ar fi retrogradat, alături de HC Buzău, în variantele inițiale prezentate de Federație.

Articole similare