Administrație

Cine este Oana Matache, prima femeie viceprimar din istoria municipiului

Social-democrata Oana Matache a fost aleasă, miercuri, în funcția de viceprimar al Buzăului, o premieră absolută în istoria municipiului nostru. |n favoarea ei au votat 17 dintre cei 19 aleși locali care și-au exprimat opțiunea în cadrul unei ședințe extraordinare a deliberativului municipal. Ionuț Apostu, care a deținut funcția de viceprimar în mandatul anterior, a fost votat pentru a ocupa acest post și în următorii patru ani.

Oana Matache, în vârstă de 32 de ani, de profesie psiholog, a absolvit Colegiul Național Iulia Hasdeu din București, în anul 2008. Ea a câștigat o bursă integrală de studii la Universitatea Sheffield din Marea Britanie. „Statul Britanic mi-a asigurat costurile integrale de studii, cu condiția de a obține cele mai bune rezultate. Am absolvit ca șefă de promoție a Departamentului de Psihologie, în anul 2012”, a declarat pentru OPINIA, Oana Matache.

Ea a lucrat ca psiholog terapeut ABA (Applied Behavioral Analysis sau Analiza Aplicată a Comportamentului) pentru copiii cu autism și cei care întâmpină provocări în dezvoltarea psiho-emoțio­nală.

„Am făcut voluntariat în programe de integrare socială și educație  pentru copiii rromi din cartierul Ferentari din București și pentru copiii diagnosticați cu cancer, internați la Spitalul Marie Curie, din Capitală. |n perioada 2012-2014 am lucrat  ca expert monitorizare proiecte în cadrul Agenției de Dezvoltare Regională București-Ifov, precum și ca Asistent Project Manager în cadrul unei companii specializate în management în construcții, cu acti­vitate în Viena. Am absolvit cursurile de limbă și cultură germană din cadrul Institutului Goethe din Germania. Am creat cursuri online pentru copii și adulți, cursuri  de învățare a limbilor engleză și germană. La reîntoarcerea în țară, în 2018, am început demersurile de a atrage fonduri europene pentru a des­chide primul hub educa­țional din Buzău, Centrul Educațional Eduteka, deschis în septembrie 2019. Eduteka este un spațiu de învățare și socializare pentru copii și adolescenți, cu cursuri de limbi străine, matematică, comunicare, dezvoltare personală, teatru, pictură, fotografie și altele”, a mai spus pentru OPINIA Oana Matache.

Un comentariu

Articole similare

error: Continut protejat!!