Monden

„Cină de adio” la sfârșit de săptămână

Viața te schimbă și fiecare evoluează în felul lui. Și uite așa se constată că se petrece prea mult timp, seri, vacanțe, cu prieteni cu care nu mai ai nimic de împărțit.

Aceasta este premiza de la care se pornește în comedia ce se va juca duminica aceasta, de la ora 19.00, pe scena Teatrului „George Ciprian”, o piesă cu o distribuție celebră, la fel ca și subiectul. Îi veți putea vedea jucând pe Gheorghe Ifrim, pe Mihai Călin și pe Ecaterina Ladin, cei trei creionând situația unei cine de adio pentru o prietenie ce nu își mai are rostul.

© FOTO: Petru Ivu

Această „cină de adio” a devenit o modă în orașul în care locuiesc cele trei personaje. La cina de adio îi copleșești pe invitați cu cadouri, mâncăruri fine, vinuri vechi – de regulă chiar din anii în care aceștia s-au născut -, le răscolești cele mai frumoase amintiri din momentele bune petrecute împreună, pentru ca pe urmă să nu mai ai nicio remușcare că nu le mai răspunzi la telefon. Însă, alegându-l pe cel mai vechi prieten al lor pentru acest ritual caraghios, cuplul protagonist nu realizează că lucrurile o pot lua complet razna. O seară plăcută în familie cu prietenii e pe cale să se se transforme într-o catastrofă domestică, de dimensiuni planetare și un comic irezistibil.

© FOTO: Petru Ivu

În stilul binecunoscut al autorilor Alexandre de la Patelliere și Matthieu Delaporte, cei care ne-au încântat cu inteligenta comedie „Prenumele”, personajele noastre trebuie să facă față unui șir de revelații devastatoare și dezvăluri cel puțin delicate pe care prietenia lor le-a ținut bine ascunse până astăzi. Rezultatul este cel așteptat. Un șuvoi de bună dispoziție și hohote de râs, despre ce înseamnă cu adevărat prietenii și cum să scapi de ei.

Așadar, poftiți la teatru, prețul unui bilet va fi de 80 de lei.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker