Politic

Ciolacu: Plățile pentru școlarizare, creșe, spitale ar putea fi scutite de impozit

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat marţi, în cadrul ceremoniei de semnare a ordinului comun privind aprobarea Normelor de aplicare a „Programului social de interes naţional de susţinere a cuplurilor şi a persoanelor singure, pentru creşterea natalităţii”, că este ferm convins că vor găsi resursele şi de a micşora impozitarea muncii, astfel încât în zona de deductibilităţi să poată prinde şi plăţile pentru şcolarizare, creşe, spitale.

„Se pare, domnule premier, domnule vicepremier, că doamna Gabriela Firea în ultimul timp a început să ne facă programul, să ne tot cheme pe toţi trei la lansarea unor programe pe care toţi trei ni le-am asumat în programul de guvernare al coaliţiei. Mă bucur mult când urmărim acest program de guvernare şi-l îndeplinim”, a spus preşedintele PSD la Palatul Victoria.

Marcel Ciolacu a precizat că este o problemă a natalităţii, mai ales în zonele democratice, dezvoltate, în Uniunea Europeană există o scădere drastică a natalităţii. „Nu putem vorbi despre viitor şi despre dezvoltare sustenabilă dacă nu intervenim în zona de natalitate”, a mai arătat el.

Preşedintele PSD a precizat că prin amendamentele pe care le aduc la OUG 119, s-a decis să vină cu 0,68 lei preţ la energie, pentru toate familiile care au în întreţinere trei copii sau pentru familiile monoparentale: „Deja există o evidenţă a acestei coaliţii îndreptate către familie şi către susţinerea familiilor pentru a avea copii, indiferent că s-au schimbat priorităţile tinerilor – întâi doresc să-şi întemeieze o carieră, pe urmă doresc o familie şi cam pe ultimul plan vin să aibă copii. Sunt ferm convins că vom găsi resursele şi de a micşora impozitarea muncii, astfel încât în zona de deductibilităţi să putem prinde şi plăţile pentru şcolarizare, creşe, spitale, astfel încât să dezvoltăm această societate”, a mai spus Ciolacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole similare