Actualitate

Sesiuni de informare pentru organizațiile care vor să obțină până la 20.000 de lei prin fondul „Științescu”

Școlile și ONG-urile au ocazia să afle informații despre cum pot să obțină finanțări nerambursabile în valoare de 20. 000 lei.  Informațiile le vor primi de la   reprezentanții Fundației Comunitare Buzău, care vor organiza două întâlniri online în care   vor răspunde la toate întrebările. Cele două întâlniri vor fi organizate în zilele de 6 și 7 martie. Este vorba despre două sesiuni online de mentorat prin care se va răspunde la toate întrebările potențialilor participanți cu proiecte pentru finanțări nerambursabile între 5.000 și 20.000 lei. Proiectele trebuie să fie din domeniul STEAM (stiințe, tehnologie, inginerie, artă, matematică) și să aibă beneficiari elevi cu vârstele între 7 și 19 ani.

Cei interesați să înscrie proiecte STEAM pentru finanțare nerambursabilă pot participa la alegere, la una dintre cele două sesiuni de mentorat, în funcție de disponibilitatea lor. Pentru participare, aceștia trebuie să completeze aici  formularul

În cadrul sesiunilor online de mentorat, profesorii, elevii, reprezentanții ONG-urilor pot să afle mai multe despre ce înseamnă o aplicație de succes, pot adresa întrebări, nelămuriri, pentru a îi ajuta să finalizeze proiectul din domeniul STEAM (stiințe, tehnologie, inginerie, artă, matematică).

Fundația Comunitară Buzău a lansat apelul de proiecte în cadrul Ediției 2.0 a Fondului Științescu Buzău. Grupuri de inițiativă și asociații din școlile din județul Buzău se pot înscrie cu proiecte din domeniul STEAM în competiția de proiecte și pot obține finanțări de până la 20. 000 de lei sau chiar mai mari, dacă există oportunitatea de cofinanțare. „Nava Științescu”, simbolul acestui program, a călătorit în 2022 prin Buzău, Bisoca, Săpoca și Râmnicu Sărat și a oferit sprijin celor 6 proiecte câștigătoare. În 2023,  își continuă călătoria prin tot județul și cheamă tinerii alături de profesori să-și contureze ideile, să le transforme în proiecte, să le înscrie în competiție în perioada 20 februarie – 12 martie 2023 și să obțină astfel șansa de a primi finanțare ca să transforme ideile în realitate.

Fundația Comunitară Buzău încurajează înscrierea de proiecte creative, inovative și care să cultive pasiunea pentru educația STEAM (știință, tehnologie, inginerie, arte și matematică). Proiectele înscrise trebuie să poată ajuta membrii comunității să descopere miracolele naturii, să arunce o privire în viitor, să înțeleagă ce au însemnat descoperirile științifice pentru omenire și ce pot să ne aducă tehnologiile moderne, să învețe cu entuziasm despre științe exacte și arte. Cu această ocazie, tinerii pot să descopere cum funcționează legile naturii, cum pot folosi tehnologiile moderne și cum se pot implica în proiecte care le oferă posibilitatea unei viziuni creative asupra viitorului.

 Proiecte în valoare totală de 146.000 lei

Valoarea totală a fondurilor acordate prin Fondul Științescu Buzău ediția 2.0 pentru proiectele desfășurate în județul Buzău în 2023 este de 146.000 lei, iar acestea vor putea fi implementate în perioada aprilie – august 2023. Ne propunem să finanțăm între 5-10 proiecte.

Reamintim că se pot înscrie cu proiecte organizații non-guvernamentale (inclusiv asociații studențești, asociații de părinți, asociații ale școlii) și grupuri de inițiativă  – grupuri non-formale alcătuite din minim 3 membri (cel puțin un adult) care se unesc pentru un scop comun. Grupul de inițiativă poate fi formate din elevi, liceeni, studenți, masteranzi, doctoranzi, oameni cu diverse specializări: profesori, bibliotecari, educatori, programatori, matematicieni, fizicieni, ingineri, biologi, chimiști, muzeografi, restauratori, artiști vizuali, muzicieni, arhitecți, designeri, etnologi, sau pur și simplu părinte cu e idee de cum poți face ca pasiunea ta pentru științe să fie transmisă mai departe elevilor.

„Pentru înscriere, ONG-urile și grupurile de inițiativă trebuie să intre pe https://buzau.stiintescu.ro/ să citească Ghidul Aplicantului apoi să completeze cele 2 formulare: Anexa 1 Formularul de aplicare și Anexa 2 Formularul de buget. Formularele se trimit apoi pe email la [email protected] Toate documentele completate vor fi trimise până pe 12 martie 2023, ora 23:59. Selecția proiectelor va fi făcută în perioada 13-26 martie 2023 de către un juriu independent format din experți în educație, reprezentanți ai mediului de afaceri, persoane active din comunitatea locală și membri ai Fundației Comunitare Buzău. Componența juriului va fi făcută publică pe site-ul programului. Anunțarea proiectelor câștigătoare se va face pe 27 martie 2023”, spun reprezentanții Fundației Comunitare Buzău.

Fondul Științescu Buzău 2.0 este implementat în Buzău de Fundația Comunitară Buzău în parteneriat cu Romanian-American Foundation (RAF) și Federația Fundațiilor Comunitare din România (FFCR), cu sprijinul a 9 parteneri – companii locale (Snick Ambalaje și Consumabile SRL, Railway Systems by Voestapline, SLY Nutritia SRL, Multiprod Energo SRL, Travertec SRL, Dada Comapel SRL, Forja Rotec SRL, Tehnostar SRL, Compania de Producție Feroviară SRL ).

Fundația Comunitară Buzău este o organizație non-guvernamentală și non-profit care construiește infrastructuri (fonduri, programe, evenimente, apelul de finanțare etc.) ce conectează oameni cu inițiativă, idei și resurse din județul Buzău. Scopul Fundației Comunitare este să dezvolte potențialul local și să susțină transformarea județului Buzău într-un loc mai bun pentru copiii noștri. Împreună ne implicăm activ și proactiv în domenii precum educație, sănătate și mediu înconjurător.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker