Economic

Cele mai prestigioase mărci de ceasuri de lux din lume

Lumea ceasurilor de lux este în continuă dezvoltare, an de an apărând noi branduri care încearcă să inoveze prin funcționalitate și aspect pentru a ajunge în topuri alături de mărcile care au dominat piața în ultimele decenii. Cu toate acestea, există câteva nume care se remarcă și se detașează considerabil datorită calității ireproșabile, designului unic și parcursului istoric ce adaugă plus valoare brandului.

Majoritatea acestora au produs ceasuri în ediție limitată, ceea ce face ca achiziționarea unui model nou să fie aproape imposibilă în prezent. Totuși, dacă ești în căutarea unor ceasuri de lux pre-owned, Era Vault este magazinul unde te așteaptă modele consacrate ale unor mărci de lux, la prețuri corecte, cu garanția originalității și aspectului impecabil.

Rolex

Pentru mulți cunoscători și pasionați, Rolex este etalon al eleganței și preciziei, fiind un brand care a inovat cu fiecare nou model lansat. Compania elvețiană a fost fondată în 1905, moment care a schimbat radical traiectoria unei industrii, deoarece a introdus noi funcții și elemente tehnice care au ridicat ștacheta pentru brandurile concurente. Primul ceas impermeabil, primul model care afișează data calendaristică și ziua săptămânii concomitent, dar și primul ceas cu remontor automat poartă semnătura Rolex, marcă ce continuă să inoveze și în prezent, păstrându-și standardele de calitate și excelență la fel de sus ca în urmă cu peste un secol.

Patek Philippe

O companie elvețiană cu o istorie de peste 180 de ani, Patek Philippe se clasează printre primele branduri producătoare de ceasuri de lux și unul dintre puținele care au rezistat provocării trecerii timpului. Ceea ce a adus prestigiul și aprecierea acestor ceasuri au fost mecanismele complexe de funcționare care depășeau cu mult tot ceea ce fusese inventat până atunci. Acestui brand îi este atribuită introducerea mecanismului de întoarcere a ceasului fără cheie în lumea orologeriei, fiind simbol al inovației și calității înalte. Astăzi, Patek Philippe deține unele dintre cele mai scumpe ceasuri vândute vreodată.

Audemars Piguet

Un alt nume important pe piața ceasurilor de lux este și Audemars Piguet, o marcă elvețiană apărută în 1875, care a produs unele dintre cele mai complexe și sofisticate ceasuri care sunt la mare căutare și în prezent. Cronografele, tourbillon-urile și minute repeater-urile sunt invenții atribuite acestei companii, care i-au și adus prestigiu și recunoașterea chiar și după aproape 150 de ani de la înființare. Acesta a revoluționat industria și prin designul unic al binecunoscutului model The Royal Oak, lansat în 1972, cu carcasa octogonală distinctă.

Vacheron Constantin

Dacă este să vorbim despre branduri consacrate în lumea ceasurilor de lux, cu o istorie bogată, Vacheron Constantin nu are cum să lipsească de pe această listă. O marcă emblematică, cu sute de modele de ceasuri care au impresionat prin elemente tehnice și design, aceasta reușește încă din 1755 să se mențină în topuri și să își păstreze autenticitatea, deși ultimul secol a reprezentat o perioadă revoluționară, marcată prin evoluție și inovație. Complexitatea și excelența ceasurilor sunt principalele elemente care au adus prestigiul brandului, acesta deținând modelul cu cele mai multe funcții încorporate, Reference 57260, cu nu mai puțin de 57. Simbol pentru lux și complexitate tehnică, Vacheron Constantin se adaptează constant noutății tehnologice, în timp ce rămâne fidel calității și designului distinctiv care i-au adus popularitatea.

 

Aprecierea pentru ceasurile de lux și cererea ridicată crește riscul de copiere a modelelor consacrate, ceea ce impune pasionaților responsabilitatea de a achiziționa doar de la distribuitori autorizați care pot garanta originalitatea produselor comercializate. La Era Vault vei găsi unele dintre cele mai cunoscute și apreciate modele ale acestor companii și multe alte nume moderne care se apropie de același nivel de excelență.

 

 

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker