Sport

Fără milă, fără concesii

Metalul a trecut clar de Olimpia

Niciun dubiu, Metalul este cea mai bună echipă a sezonului regular, din toate cele zece serii ale Ligii a III-a. Cei care anticipau un duel echilibrat în ultima etapă s-au înșelat, alb-albaștrii dispunând cât se poate de clar, cu 5 la 0, de rivala locală Olimpia.

Adrian Moldovan (min 38) și Tudor Saim (45) au marcat pentru un 2-0 sec la pauză. În repriza secundă, Metalul a mai perforat de trei ori poarta oaspeților, prin Borțoneanu, Chika și Alin Manea. Imediat după ce a înscris golul al patrulea al gazdelor, nigerianul a sprintat către președintele onorific Gheorghe Guiu, alegând să celebreze golul așezat lângă cel mai cunoscut suporter al Metalului.

Înfrângerea de sâmbătă îi duce pe cei de la CSM Râmnicu-Sărat în play-out, după ce în sezonul trecut luptaseră umăr la umăr cu Metalul, pentru șefia clasamentului seriei. Olimpia va lupta pentru evitarea retrogradării cu Dacia Unirea, Hamangia Baia, Voința Limpeziș, Viitorul Ianca și Șuțești. Este greu de crezut, totuși, că râmnicenii vor avea emoții în acest play-out.

Metalul începe play-off-ul din postura liderului detașat, iar grație clasării bune va beneficia și de meciul în plus pe teren propriu în cele nouă runde ale play-off-ului. Prima etapă se va juca pe 30 martie, iar buzoienii îi vor primi acasă pe gălățenii de la Unirea Braniștea. În runda a doua este programat și derby-ul seriei, cu CSM Focșani.

Dacă vorbim de derby-uri, cel de sâmbătă a fost ultimul dintre Metalul și Olimpia, întrucât râmnicenii nu vor mai juca în play-off. În cazul fericit în care alb-albaștrii vor face pasul către eșalonul secund, este posibil ca întâlnirile, așteptate de altfel de microbiști, dintre cele două echipe buzoiene, să se amâne pentru mai mult timp.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker