Economic

Cele mai potrivite covoare pentru camera copilului

Alegerea unui covor nu pare o sarcina foarte dificilă, însă atunci când vine vorba despre camera copilului, lucrurile pot deveni puțin mai complicate. În zonele cu trafic intens și în camera copiilor vei avea nevoie de un covor care să reziste la uzura majoră la care este supus. Probabil nu vei dori să renunți la capitolul eleganță, iar moliciunea este și ea un detaliu important. Copilul tău va petrece mult timp pe podea, jucându-se, colorând ori citind cartea preferată, așa că alegerea trebuie să fie cât mai bine făcută. 

Poți găsi aici multe modele de covoare pentru camera copilului tău, iar în continuare, află care sunt cele mai importante recomandări pentru alegerea covorului perfect.

Alege un covor cu o temă distractivă, care să transforme camera într-un loc vesel, unde să-i placă să se joace și să-și cheme prietenii. Copiii își vor aminti cu plăcere anii copilăriei în care s-au distrat pe covorul moale, alături de jucăriile preferate. Oferta disponibilă te va încânta cu multe personaje colorate, desene și modele, dar tocmai din acest motiv alegerea poate fi dificilă. 

Primul lucru pe care trebuie să îl ai în vedere atunci când alegi un covor pentru camera copilului tău, este cât de mare trebuie să fie. În general, covoarele pot acoperi toată suprafața camerei, lăsând doar o margine de aproximativ 30 de cm pe fiecare latură. Alternativ, te poți juca cu forma și dimensiunea covorului, alegând doar o zonă din cameră care va fi acoperită: zona de joacă, zona de lectură, zona de lângă pat, etc. 

Dacă ai un spațiu mai mic, pot alege un covor rotund, ideal în aceste situații. O formă rotundă te va ajuta și pentru ruperea liniilor simetrice și înmuierea marginilor ascuțite. 

Materialul din care este confecționat covorul este foarte important, Așa că va trebui să cântărești bine alegerea pe care o faci. Material sintetic, organic, bumbac, lână, in, există atâtea opțiuni din care poți alege, încât trebuie să știi care sunt avantajele fiecăruia în parte. 

Covoarele din fibre sintetice sunt și cele mai ieftine, iar acesta poate fi avantajul major. Cu toate acestea, sentimentul pe care în oferă, nu este la fel de cald precum cel oferit de lână sau alte fibre naturale. În plus, covoarele din lână au o durată de viață cu 30% mai lungă, datorită rezistenței de care dau dovadă.  Secretul constă în componenta de lanolină naturală, care acoperă ușor suprafața firului de lână, contribuind la oprirea murdăriei și evitarea formării petelor. 

Covoarele de poliester sunt și ele ușor de îngrijit, fiind ideale pentru zonele cu trafic intens dar și pentru camera copiilor, unde se pot întâmpla tot felul de incidente cu sticle de apă, farfurii cu mâncare sau carioci năzdrăvane. Se pot spăla ușor, iar uscarea este foarte rapidă. 

Grosimea covorului este un alt aspect pe care trebuie să îl iei în considerare, deoarece copilul va face multe năzbâtii pe suprafața respectivă. Cu cât mai gros este covorul, cu atât mai bine va amortiza loviturile și va ajuta la prevenirea unor accidentări neplăcute. 

Un covor pentru camera copiilor trebuie să fie neapărat colorat, indiferent că are modele geometrice, flori sau personajele preferate din desene. Cea mai potrivită alegere pentru decorarea camerei copilului este alegerea unei mobile neutre și obținerea de nuanțe vii cu ajutorul covorului, a draperiilor și a altor obiecte decorative. 

Chiar dacă decizia finală va fi a ta, este important să te consulți cu cel mic pentru a afla ce anume își dorește. Nimic nu îl va bucura mai tare decât să vadă ca părerea lui contează. Având covorul pe care l-a ales singur, fericirea va fi și mai mare, iar jocurile și mai amuzante. 

Articole similare

error: Continut protejat!!