Economic

Cele mai frumoase tiroliene din lume

Te pregătești de vacanță și îți dorești experiențe noi, care să-ți aducă un plus de distracție, poate chiar un pic de adrenalină. Dacă vrei să încerci o activitate spectaculoasă care să-ți transforme concediul într-o frumoasă aventură, îți prezentăm care sunt cele mai interesante tiroliene, pe care poți să zbori ca o pasăre, la înălțimi amețitoare.

Ras al Khaimah – cea mai lungă tiroliană din lume 

În nordul Peninsulei Arabiei se află cei mai înalți munți din Emirate, Al Hajar, cu vârful  Jebel Jais, iar în acest cadru natural impresionant poți să te aventurezi pe cea mai lungă tiroliană din lume, Jebel Jais Flight, unde atingi viteze amețitoare de până la 160 km/h. 

Tiroliana record, de 2,8 km lungime face parte din Jais Adventure Peak, alături de alte distracții active, precum Via Ferrata, Jais Sky Tour ce cuprinde șapte tiroliene conectate prin poduri suspendate, cabluri de rapel și platforme naturale și un labirint de 35 de obstacole denumit sugestiv Sky Maze.

Alege o ofertă de vacanță în Ras al Khaimah ca să trăiești senzații tari la înâlțime și să vezi cu alți ochi deșertul, mai ales că pe aceste meleaguri vei întâlni peisaje de o stranie frumusețe, cu păduri de mangrove, dune de nisip de culoare roșiatică  și oaze fertile.

Tiroliana Jungle Flight Chiang Mai, Thailanda

Capitala culturală a Thailandei te va impresiona nu doar prin monumente și tradiții, cât și prin senzațiile tari pe care le poți încerca în inima junglei, în tiroliana tropicală Jungle Flight. 

Vei zbura la înălțime printre copaci de sute de ani, cu forme ciudate și vegetație luxuriantă, ca un Tarzan modern sau poate ca Mowgli din Cărțile Junglei. Traseul nu este foarte dificil, dar lungimea de 1,5 km a cablurilor, la 200 de metri deasupra pământului îți oferă un prilej excelent să explorezi o regiune pitorească, plină de viață și culoare.

Fantasticable, Munții Ardeni, Franța

În inima munților, în stațiunea Super Besse din Massif Central te așteaptă o tiroliană gigantică de 1.600 de metri lungime, cu o diferență de înălțime de 240 de metri între start și sosire, cel mai apreciat traseu de acest tip din Franța. Atingi viteza maximă de 120 km/h, ca să te simți ca un șoim deasupra crestelor și să admiri o priveliște de vis.

Tiroliana Ziptrek, Noua Zeelandă

Pentru o experiență exotică la antipozi, încearcă Insula Waiheke din Noua Zeelandă, unde se află complexul EcoZip Adventures care găzduiește o tiroliană spectaculoasă, ce-ți oferă un zbor palpitant deasupra pădurilor verzi și apelor de un albastru ireal.

Vei privi de la înălțime dealuri pline de podgorii, culturi de măslini și pajiști cu flori exotice. Iar la coborâre te așteaptă o degustare de vinuri care să-ți dea curaj pentru o nouă tură de aventură.

La Palma – cea mai lungă tiroliană din România 

Nu ai timp să pleci departe, peste mări și țări? Nu-i nimic, găsești și la noi tiroliene cu trasee interesante, care marcheză chiar recorduri de lungime și sunt apreciate de iubitorii de sporturi extreme din toată lumea.

De exemplu, în comuna Sucevița, în Pasul Ciumârna se află cea mai lungă tiroliană pe un singur segment din România, La Palma. Te bucuri de un zbor cu lungime de 1,1 kilometri și o diferență de nivel de circa 100 de metri. Viteza de coborâre ajunge la 100 km/h, iar împrejurimile sunt superbe, așa că merită să încerci o aventură la înălțime.

Alege să vezi locuri deosebite și să încerci experiențe noi, pentru ca vacanța să fie un prilej de distracție, iar amintirile din concediul 2021 să fie memorabile!

 

Articole similare