vineri, 16 aprilie 2021

Cele mai frumoase 5 cărți de Eric-Emmanuel Schmitt pe care le poți comanda de la LIBREX

Ai citit toate cărțile pe care le-ai comandat în ultima perioadă și nu știi ce te-ar mai putea impresiona? Atunci, avem sugestiile ideale pentru tine: cele mai frumoase cărți de Eric-Emmanuel Schmitt, printre care și cea mai recent apărută, Jurnalul unei iubiri pierdute. Le poți comanda de la libraria online LIBREX, cu transport gratuit.

 1. Jurnalul unei iubiri pierdute

Este cea mai nouă carte a autorului, care a fost tradusă și în română în anul 2021. Cartea a primit Premiul Jules Renard 2020 și a cucerit inimile a milioane de cititori, datorită emoției pe care o transmite și în care foarte multe persoane se regăsesc. Cartea este o confesiune a autorului despre modul în care a trecut prin durerea sfâșietoare a mamei sale. Acesta prezintă modul cum a fost nevoit sa treacă de la agonie la fericire, ca singur mod de a-și omagia mama.  Deși pare o carte tristă, te asigurăm că nu este și că vei avea numai de câștigat dacă o vei citi.

2. Elixirul dragostei

În acest roman, autorul își dorește să ne determine să ne gândim la dragoste în diferite moduri: este aceasta declanșată de un proces chimic sau este doar un miracol imposibil de explicat? În carte, doi foști iubiți, Adam și Louise trăiesc în prezent la mii de kilometri distanță și încă își vorbesc despre trecut, despre rănile neînchise, dar și despre noile momente de bucurie și relațiile care consideră că îi împlinesc. Însă, cu timpul, aceștia își dau seama că se apropie din nou și se gândesc dacă ar putea exista o șansă pentru a-și reînvia dragostea.

 

3.    Cea mai frumoasă carte din lume și alte povestiri

Cu siguranță este una dintre cele mai frumoase și atractive cărți din lume. Aceasta surprinde opt povești de dragoste, opt femei care au pornit în căutarea fericirii. Una dintre aceste povestiri, mai exact cea a lui Odette Toulemonde, a fost ecranizată în anul 2006, iar în rolurile principale s-au regăsit Catherine Frot, Albert Dupontel și Jacques Weber. Povestirile din această carte pot fi asociate foarte ușor cu viața reală, atât datorită întâmplărilor, dar și personajelor. Regăsim femei din toate păturile sociale, diferite, dar care au în comun dorința de a-și găsi fericirea și iubirea.

4.    Visatoarea din Ostende

Această carte este o altă colecție de povestiri frumoase, care vor stârni emoție și bucurie oricui o va citi. Cartea este descrisă drept cinci istorii emoționante, conduse de un Prospero modern. Cartea ne îndeamnă la visare și ne arată cum viețile oamenilor se pot schimba într-o clipă.

 

5.    Femeia în fața oglinzii

Așa cum ne-a obișnuit deja autorul și această carte evocă viețile a trei femei, din trei epoci diferite. Mai exact Ana, în timpul Renașterii, Hanna în Viena secolului XX și Anny în zilele noastre, la Hollywood. Ce au în comun aceste femei? Se simt complet diferite de vremurile în care trăiesc și de oamenii care le înconjoară.

 

 

Așa cum poți observa, aceste cărți sunt diferite și de obicei prezintă mai multe povestiri, uneori în paralel. Cu siguranță merită să acorzi o șansă autorului, astfel încât te vei îndrăgosti de scrierile acestuia.

(Sursa foto: https://unsplash.com/photos/B8qIaoeKcfU)

 

 

 

loading...