marți, 13 aprilie 2021

Cum alegi lumanarea de botez potrivită. Iată cele mai importante lucruri la care trebuie să fii atent

Pe lista pregătirilor pentru un botez se află și lumânarea, unul dintre cele mai importante și pline de semnificații obiecte. Aproximativ în toate părțile României, nașii au îndatorirea de a alege lumanare de botez, iar pentru asta există câteva reguli de care este bine să ții cont.

Citește acest articol până la sfârșit și află cum să evaluezi gama de lumanari de botez pentru a o alege pe cea mai potrivită.

Semnificația lumanarii de botez

Conform tradiției, nașii sunt cei care trebuie să achiziționeze lumânarea de botez și să o aducă în ziua evenimentului la slujbă. După ce a fost aprinsă de către preot sau diacon cu puțin timp înainte de începere, aceasta va fi tinută în mână de către naș pe parcursul botezului.

De cele mai multe ori, lumânările au culoare alba și sunt ornate cu diferite flori sau obiecte care fac parte dintr-o anumită tematică. Lumânarea în sine are semnificația luminii veșnice, cea care va călăuzi viața bebelușului. De asemenea, și florile sau elementele decorative au semnificații cât mai diverse, iar din acest motiv ele trebuie alese cu grijă.

Fie că alegi flori naturale sau artificiale, fiecare dintre acestea au o cromatică specifică. Spre exemplu, florile albe sunt o alegere potrivită pentru un aranjament elegant și va exprima puritatea. Printre cele mai populare și căutate flori se află trandafirii, orhideele, crinii și hortensiile.

Culoarea florilor pentru lumânarea de botez

Cromatic, lumanarea pentru o fetita poate conține nuanțe palide de culori – roz, galben pal, mov pastel, albastru deschis sunt alegerile inspirate pentru un astfel de aranjament. Dacă dorești sa ieși puțin din tipar, poți alege culori precum mov, portocaliu și roșu, alături de flori cu personalitate, precum orhideea imperială. Alte decorațiuni potrivite pentru o fetiță sunt personajele din desenele animate preferate, fluturași sau inimioare.

Pentru băieței lumânarea de botez poate avea tonuri reci, precum albastru, verde sau mov. Cele mai populare accesorii sunt mașinile, ursuleții sau anumite personaje din desene animate. Florile în culoarea baby blue precum minirozele, bujorii, trandafirii si freziile sunt adesea regăsite în aranjamentele pentru botez.

Pentru a oferi și mai multă eleganță, există și lumânări de botez decorate cu tulle sau alte materiale textile delicate.

Pentru părinții care vor să organizeze un botez tradițional, lumanarile de botez potrivite sunt ornate cu o panglică de saten roz pentru fete și albastru pentru băieți, de lungime medie. Una dintre vechile superstiții spune că o panglică prea scurtă semnifică o căsătorie timpurie, iar una prea lungă semnifică o căsătorie înaintată.

Un ultim sfat constă în alegerea unei lumânări de botez calitative. La Maison d’Or găsești o gamă variată de modele create de cei mai talentați specialiști florali.

(Sursa foto: https://unsplash.com/photos/Nuau0vx6vk8)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

loading...