Economic

Cel mai potrivit birou pentru copii – Recomandări și Trenduri

Amenajarea unui spațiu funcțional și distractiv pentru copii îi ajută să se concentreze pe studiu și le stimulează creativitatea. Un astfel de spațiu are nevoie de un birou adaptat vârstei și personalității fiecărui copil.

Iată cele mai importante recomandări și trenduri pentru alegerea celui mai potrivit birou pentru copii.

 

1. Măsoară dimensiunile camerei în care vei amplasa biroul

Măsoară cu atenție dimensiunile camerei pentru a te asigura că biroul pe care vrei să îl achiziționezi va încăpea în acest spațiu. Biroul pentru camera copilului are nevoie și de un scaun și este necesar să rămână suficient spațiu între acestea și celelalte piese de mobilier din încăpere.

O suprafață mai mare de lucru permite copilului să așeze la îndemână elementele de care are nevoie pentru studiu. Deși un astfel de birou pentru copii va ocupa mai mult spațiu în cameră, copilul va găsi de îndată lucrurile de care are nevoie pentru proiectele sale școlare.

De asemenea, gândește-te unde vei amplasa biroul: lângă o fereastră pentru a beneficia de lumină naturală sau într-un loc iluminat cu surse artificiale?

2. Asigură-te că biroul se potrivește cu înălțimea, constituția fizică și vârsta copilului

Când lucrează la birou, copilul nu trebuie să stea înghesuit într-un colț sau ghemuit deasupra monitorului. Ia în considerare distanța până la ecranul computerului, poziția mâinilor pe birou atunci când copilul lucrează și postura acestuia când stă în scaun. Postura potrivită a spatelui sporește productivitatea și protejează sănătatea coloanei vertebrale.

În funcție de vârsta copilului, este recomandat să alegi:

  • pentru preșcolari: o măsuță de activități la care copiii pot atât să se joace, cât și

să lucreze cu plăcere la proiectele de la grădi. Suprafața mesei trebuie să fie ușor de curățat și de întreținut. În general, o măsuță de 90 x 60 x 80 de centimetri ar trebui să fie potrivită pentru copiii de 4-5 ani;

  • biroul școlarului de ciclu primar: un birou de scris mai mic decât cel pentru

adulți. Biroul trebuie să fie echipat cu sertare pentru depozitarea rechizitelor școlare, astfel încât suprafața biroului să fie una ordonată. Scaunul pe care stă copilul trebuie să îi permită să atingă podeaua cu tălpile, iar biroul ar trebui să fie cu 20-30 de centimetri mai înalt decât scaunul.

  • biroul pentru elevii mai mari: un birou cu o suprafață de lucru de circa 1

metru lățime, ceea ce înseamnă suficient spațiu pentru scris, pentru lucrul la laptop, precum și pentru rechizite și alte materiale de studiu.

Pentru a evita să schimbi două-trei birouri pe măsură ce copilul crește, poți investi de la început într-un birou mai scump, cu design extensibil și înălțime reglabilă.

Alege tipul de birou în funcție de nevoile copilului

Biroul standard este compus dintr-o suprafață de lucru și mai multe sertare încorporate, însă există și alte opțiuni:

  • birouri cu suprafață de lucru separată de cea unde se amplasează computerul și echipamentele periferice aferente;
  • birouri cu sisteme modulare – cuburi funcționale și distractive care se pot așeza în configurații și înălțimi diferite;
  • birouri cu suprafețe înclinate – perfecte pentru copiii care petrec mult timp realizând crafturi și proiecte de artă (deși nu dispun mereu de spații de depozitare);
  • birouri de colț – în formă de triunghi pentru a putea fi amplasate în colțul camerei, perfecte pentru încăperi în care fiecare centimetru contează;
  • birouri la comandă – personalizate să răspundă tuturor cerințelor, inclusiv celor pe care le au copiii cu nevoi speciale.

Materialele din care este produs biroului trebuie alese cu grijă

Birourile cu suprafețe laminate sunt disponibile într-o gamă variată de culori, din care poți alege una în ton cu nuanțele vesele din camera copilului.

Birourile produse dintr-un mix de metal și răchită conferă camerei copilului o notă de originalitate, însă sunt potrivite mai ales pentru copiii mai mari deoarece suprafețele lor trebuie protejate de zgârieturi.

Lemnul natural este perfect pentru camerele decorate în stil elegant, el conferind biroului durabilitate în timp.

Birourile din PAL, MDF sau o combinație a acestora reprezintă alegerea multor familii deoarece sunt practice, ușor de întreținut și disponibile în mai multe versiuni de design și culori.

Rafturile trebuie să fie bine consolidate pentru a suporta greutatea cărților, iar suprafețele trebuie să fie fabricate din materiale non-toxice și ușor de curățat.

Sertarele trebuie să reziste la închideri și deschideri repetate, ușor de manipulat și să fie suficient de încăpătoare pentru a putea găzdui rechizitele și celelalte materiale pe care le folosește copilul.

Stilul biroului trebuie să fie (și) pe placul copilului

Deși biroul pentru camera copilului trebuie să se încadreze în stilul general al acesteia, el trebuie să fie pe placul copilului. Biroul este spațiul său personal, așadar lasă-l să îl personalizeze după propriul gust pentru că în acest fel se va simți confortabil și motivat să studieze.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker