Economic

Cei din Buzău descoperă șemineul cu care încălzești apa din calorifere cu puterea centralei pe gaz

Compania 100% românească PEFOC, firmă sibiană cu tradiție de peste două decenii în universul soluțiilor de încălzire alternativă din România, propun buzoienilor și nu numai, alternativa perfectă la centrala clasică pe gaz! În caz că nu știai, un termosemineu arată ca un șemineu spectaculos pe lemne și funcționeaza pe principiul centralei clasice pe gaz. Practic, vei avea parte de un design fermecător și randament superior, într-un singur dispozitiv dotat cu bazin de apă care poate fi legat la sistemul de încălzire al casei, prin calorifere, pardoseală, ori în paralel cu alte surse termice (inclusiv cu panouri fotovoltaice).

Termoșemineele se împart pe categorii diferite la care prețul dictează caracteristicile. De exemplu, la modelele Pefoc din gama PRO, atenția la detalii și calitatea materialelor din care sunt confecționate, primează! Aspectul șemineului clasic se păstrează, însă funcționalitatea comparabilă cu aceea a unei centrale clasice, poate transforma termoșemineul în cea mai bună soluție pentru încălzirea întregii locuințe. Este nevoie doar de un expert în instalații pentru ca noul tău sistem de încălzire casnic să funcționeze perfect!

Pentru a acoperi nevoia de încălzire a întregii locuințe, o să ai nevoie de un semineu lemne special (termoșemineu pe lemne sau termoșemineu peleți) racordat la un sistem de ventilație al aerului cald, cu putere capabilă să genereze o cantitate suficientă de căldură necesare încălzirii tuturor camerelor din locuința ta. Sistemele de distribuție ale aerului cald au nevoie să fie confecționate din burlane flexibile din aluminiu, de cea mai bună calitate. Conductele trebuie să fie cât se poate de drepte, pentru a se evita eventuale pierderi și diminua durata pătrunderii agentului termic în calorifere.

Focarele de termoșemineu din oferta Pefoc se racordează la sistemul de încălzire existent în locuință și pot încălzi, inclusiv apa menajeră! Este important să știm că un astfel de dispozitiv trebuie să fie dotat corespunzător cu pompă, filtre, elemente de siguranță și control, conform proiectului și legislației în vigoare.  Dar tu nu trebuie să-ți faci griji de aceste aspecte tehnice. Începând de la prima vizită de proiect și până la etapele finale de finisaj, lasă-te pe mâna unor profesioniști experimentați, la fel cum este și personalul riguros instruit, din cadrul companiei sibiene.

Anterior instalării propriu-zise, coșul de fum trebuie verificat înainte de racordarea la focar. Trebuie să aibă un diametru corespunzător, cel puțin la fel de mare ca și diametrul conductei de pe focar și o înălțime suficientă pentru a permite o ventilație conformă funcționării în condiții optime. Orice racordare improvizată cu materiale nepotrivite, va cauza funcționarea incorectă a focarului, cauzând inclusiv incendieri accidentale.

Echipa meșterilor din Sibiu, te va ajuta să alegi tipul de putere al focarului în funcție de spațiul, materialele din care este construit imobilul, vechimea construcției, amprenta energetică etc. În cazul termoșemineelor, se ia în considerare și cantitatea de apă ce trebuie încălzită, astfel, puterea necesară este aleasă după două criterii: încălzirea apei și încălzirea aerului. Focarul ales trebuie să fie racordat corespunzător la coșul de fum și la sistemul de distribuție al aerului cald, dar și la sistemul de încălzire al locuinței.

Asadar, dacă îți dorești o soluție fiabilă care să reușească să îți ofere un plus de siguranță, fiabilitate și confort la cele mai înalte standarde, vă invităm pe site-ul profesioniștilor www.pefoc.ro! Aici veți putea intra în legătură directă cu unii dintre cei mai buni meseriași din domeniu, dar și un întreg univers de soluții termice, începând de la clasicele șeminee pe lemne, șeminee pe gaz, sobe, coșuri de fum sau soluțiile decorative de semineu electric! Toate sunt dispozitive premium care vă vor ajuta să transformați în realitate, visul de a deține un produs aspectuos, superior calitativ, dar și sigur, în confortul propriului cămin. În plus, transportul șemineelor în Buzau este gratuit și asigurat prin flotă proprie de livrare, astfel încât, comanda să ajungă la tine rapid și în conditii de siguranță maximă!

Articole similare