Economic

Ce trebuie sa stii atunci cand cauti un job nou: idei si sfaturi utile

 Un job nou poate sa iti aduca o multime de oportunitati atat din punct de vedere al carierei, cat si din punct de vedere al independetei financiare. Poate parea dificil sa faci o schimbare, iar cautarea de joburi te poate descuraja atunci cand te lovesti de refuzuri, insa nu trebuie niciodata sa renunti prea repede deoarece exista o multime de oportunitati de care te poti bucura. Indiferent de studiile si skill-urile pe care le ai intotdeauna se va gasi un job care sa iti bifeze cele mai importante cerinte si sa iti aduca satisfactii. Iata ce trebuie sa stii atunci cand iti cauti un job nou:

 Descopera idei si sfaturi utile pentru o schimbare in cariera

 

  1. Nu renunta la timpul liber

Timpul liber este necesar pentru fiecare dintre noi. Poate ti se pare ca poti munci ore in sir pe zi, 10, 12 sau chiar 14, insa acest lucru nu este sustenabil pe termen lung si iti poate aduce probleme de sanatate. Exista o multime de joburi in care timpul tau liber este respectat, iar tu te poti bucura de relaxare, timp cu familia si hobby-uri. Unul dintre aceste domenii este videochat-ul, unde poti avea parte de castiguri substantiale fara a munci mai mult decat este legal. Poti opta pentru program full-time sau part-time, dar si pentru program flexibil, astfel incat timpul tau personal sa nu fie afectat. Opteaza pentru locuri de munca in videochat la un studio cu reputatie precum Richgirls-studio.ro si cere mai multe detalii la un interviu daca te intereseaza acest domeniu.

 

2. Pune accent pe skill-urile tale

Abilitatile si skill-urile sunt esentiale atunci cand iti doresti un job nou sau o schimbare in cariera. Nu uita sa le evidentiezi si sa cauti job-uri in functie de acestea. Nu numai un curs sau o facultate poate insemna o abilitate. Spre exemplu, sa cunosti bine o limba straina este o abilitate la mare cautare in ziua de astazi. Fie ca ai talent la desen, comunici excelent cu clientii sau te pricepi la organizarea de produse, nu uita sa pui accent pe lucrurile pe care le faci bine, in special daca nu foarte multe persoane se pricep la acest lucru.

3. Aplica, aplica, aplica

Primul pas pentru un job nou este sa arati lumii ca iti doresti o schimbare in cariera. De aceea, este important sa aplici la numeroase oferte, sa folosesti aplicatii dedicate joburilor si sa dai de veste ca esti in cautarea unui loc de munca. Platforma LinkedIn este una dintre cele mai bune pentru a gasi joburi si a intra in legatura directa cu companiile si recruterii care te intereseaza. Fa-ti un profil pe aceasta aplicatie, indiferent de background-ul tau si nu uita sa bifezi optiunea care arata ca esti deschisa pentru noi oportunitati.

Un job nou nu trebuie sa fie un vis indepartat. Inspira-te din ideile de mai sus pentru a face o schimbare in cariera si nu uita sa perseverezi indiferent de obstacolele ce vor aparea in cale. Pune accent pe abilitatile tale si aplica cu incredere pentru noi oportunitati.

Sursa foto: Pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole similare