Politic

Sondaj Avangarde: Ciolacu, primul în topul încrederii

Avangarde au făcut public un sondaj de opinie realizat în România în iulie 2022, la comanda Partidului Social Democrat. Potrivit acestuia, PSD este cotat la 37 la sută intenţie de vot, în timp ce Partidul Național Liberal se clasează pe locul doi, cu 23 la sută. Alianța pentru Unirea Românilor se clasează pe locul trei, cu 11 la sută, în timp ce Uniunea Salvați România ar obţine doar 9 la sută. Singurul partid care ar mai trece pragul electoral ar fi Uniunea Democrată a Maghiarilor din România, cu 5 la sută. Formaţiunile conduse de Liviu Dragnea (Alianța Pentru Patrie) şi Ludovic Orban (Forţa Dreptei) sunt cotate la 2 la sută.

În ceea ce priveşte încrederea, pe primul loc se află liderul PSD,  Marcel Ciolacu, cu 25 la sută cotă de încredere, urmat de premierul Nicolae Ciucă (18 la sută) şi de preşedintele Klaus Iohannis (15 la sută). Liderul AUR, George Simion are o cotă de încredere de 11 la sută, în timp ce preşedintele USR, Cătălin Drulă, adună 9 la sută. Ludovic Orban (8 la sută) şi Dacian Cioloş (6 la sută) ocupă ultimele poziţii.

Sondajul a fost realizat în perioada 22-31 iulie 2022, pe un eşantion de 902 subiecţi, prin metoda CATI (telefonic). Marja de eroare este de +/- 3,4 la sută.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole similare