Economic

Ce sunt porii dilatați și cum îi tratăm

Cu toții avem pori în piele care permit eliberarea uleiului din glandele sebacee, acest lucru ajutând la menținerea hidratării pielii. La majoritatea oamenilor porii sunt abia vizibili, dar unele persoane se confruntă cu problema porilor dilatați care le poate afecta încrederea și stima de sine. Adesea, porii dilatați sunt cel mai vizibili pe nas, bărbie și frunte, iar persoanele care se confruntă cu un ten gras sunt mai predispuse la această afecțiune.

Cauzele porilor dilatați

Genetica joacă un rol important în apariția porilor dilatați, majoritatea oamenilor care se confruntă cu pori dilatati moștenind predispoziția pentru această afecțiune de la părinți. Vârsta este, de asemenea, un factor esențial deoarece pe măsură ce îmbătrânim, pielea noastră pierde colagen și elastină, determinând modificarea structurii porilor pielii. Alți factori despre care s-a demonstrat că duc la pori dilatați sunt lipsa îngrijirii adecvate a pielii și expunerea excesivă la soare.

Care sunt avantajele unui tratamentul cu laser pentru pori dilatați?

Tratamentul cu laser este o tehnologie relativ nouă în domeniul cosmetic și există multe avantaje în utilizarea unui tratament pori dilatati cu laser. Principalul avantaj al folosirii acestei tehnologii este acela că tratamentul cu laser vă oferă o nuanță mai uniformă a pielii și un aspect mai tineresc. Un alt avantaj al acestei proceduri este faptul că ea este total neinvazivă și puteți reveni la rutina obișnuită imediat după ședință. Acest tratament pentru pori dilatati laser îmbunătățește, de asemenea, producția de colagen și producția de elastină, aceste două ingrediente fiind imperative pentru o piele cu aspect tânăr și strălucitor.

Ce putem face pentru a ne menține pielea sănătoasă după un tratament cu laserul?

Tratamentele cu laser folosesc o tehnologie care direcționează fascicule de lumină către zonele cu probleme pentru a stimula producția de colagen. Această procedură nu necesită mult timp, iar costurile nu sunt mari, rezultatele fiind vizibile încă de la primele ședințe. Totuși, pentru a menține pielea sănătoasă după un astfel de tratament este bine să urmați o rutină bine definită de îngrijire a pielii acasă și să luați în considerare urmarea unor ședințe regulate pentru întreținerea rezultatelor.

Producția excesivă de sebum este principală cauză a porilor dilatați și chiar dacă această problemă nu reprezintă o preocupare medicală ea ne pot afecta încrederea în sine. Cu ajutorul tehnologiei cu laser nu a fost niciodată mai ușor să tratăm porii dilatați rapid și fără durere, pentru a ne bucura de un aspect sănătos al pielii noastre.

Articole similare