Sport

Ce obiectiv are HC Buzău cu echipa secundă

O nouă ediţie a Diviziei A de handbal masculin începe în acest week-end cu 31 de echipe la start, împărţite în patru serii, pe criterii geografice. Printre cele 31 de formaţii se numără şi echipa secundă a HC Buzău, care va evolua în Seria B, alături de alte patru formaţii secunde ale unor grupări din Liga Naţională: HC Buzău 2, CSU Piteşti, CSM Alexandria, CSM 2 Bucureşti, Dinamo 2 Bucureşti, Steaua 2 Bucureşti, CSM 2 Constanţa şi CS Medgidia.

Divizia A de handbal masculin va începe pe 18 septembrie, iar sezonul regulat la sfârşit pe 11 decembrie. Primele două clasate cu drept de promovare din fiecare serie se califică în play-off-ul pentru promovare, care va avea loc în perioada 5 februarie–7 mai 2023 (tur-retur). Primele două clasate promovează în Liga Naţională, iar locurile 3-4 vor juca baraj cu locurile 11-12 din prima ligă.

„Echipa secundă joacă un rol important în activitatea clubului nostru, drept dovadă atenţia de care se bucură şi, totodată, aşteptările pe care le avem de la aceasta. Obiectivul general îl reprezintă promovarea, creşterea şi debutul în Liga Zimbrilor a elementelor autohone, a jucătorilor buzoieni. Este posibilitatea prin care putem oferi jocuri, într-o manieră constantă, etapă de etapă, celor mai tineri handbalişti din lot, pe care îi aşteptăm să confirme şi să se alăture primei formaţii. Având în vedere faptul că, începând de anul viitor, Federaţia Română de Handbal vrea să organizeze un Campionat Naţional de tineret, privim cu entuziasm noua stagiune şi ne-am propus o evoluţie cât mai constantă, cel puţin similară cu cea din stagiunea anterioară”, a declarat Georgian Băducu, preşedintele HC Buzău.

Divizia A, Seria B – Programul turului

  • Etapa 1, 16 septembrie, ora 14.00: HC Buzău 2 – CS Medgidia
  • Etapa a 2-a, 25 septembrie: HC Buzău 2 – CSU Piteşti
  • Etapa a 3-a, 2 octombrie: CSM Alexandria – HC Buzău 2
  • Etapa a 4-a, 9 octombrie: HC Buzău 2 – Dinamo 2 Bucureşti
  • Etapa a 5-a, 13 octombrie: Steaua 2 Bucureşti – HC Buzău 2
  • Etapa a 6-a, 16 octombrie: HC Buzău 2 – CSM Bucureşti 2
  • Etapa a 7-a, 23 octombrie: CSM Constanţa 2 – HC Buzău 2.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker