Administrație

Ce străzi din Buzău ar putea deveni cu sens unic

Două străzi din Buzău ar putea fi transformate în străzi cu sens unic, pentru a ușura traficul infernal din municipiu, datorat și lucrărilor de reabilitare de pe mai multe străzi, cu precădere de pe Bulevardul Unirii. Consilierul municipal liberal Andrei Neder a venit cu propunerea ca străzile Patriei și Colonel Ion Buzoianu să fie transformate în unele cu sens unic, măsură care ar fluidiza traficul și ar prelua mare parte dintre automobilele care tranzitează Bulevardul Unirii, principala arteră a orașului.

Andrei Neder

Pe parcursul ședinței Consiliului Local Municipal de miercuri, Andrei Neder a susținut implementarea grabnică a măsurii, dat fiind că ne aflăm în plină perioadă a concediilor, când nu mai sunt atât de multe mașini în oraș, astfel încât, cel târziu în toamnă, lucrurile să fie deja puse la punct: „Vedem că zilele acestea, de fapt, de ceva vreme încoace, una din marile probleme ale municipiului este traficul. Este foarte aglomerat. Ne bucurăm, totuși, de această perioadă de vacanță în care traficul s-a mai fluidizat din lipsa foarte multor automobile la ora actuală. De aceea, propun să punem cât mai repede în discuție problema celor două străzi, mă refer la Patriei și Colonel Buzoianu, pentru transformare în străzi cu sens unic. După anumite calcule, s-a văzut că ar fluidiza oarecum traficul și ar veni în beneficiul cetățenilor. De aceea spun că, în această perioadă, în care totuși traficul încă mai este cât de cât (scăzut, n.r.) în municipiul Buzău, am putea să luăm această măsură, ca toamna să ne prindă deja cu ele aranjate și, automat, și cu un trafic mult mai ușor pentru cetățeni”, a susținut consilierul PNL.

Propunerea a fost sprijinită întrucâtva de către primarul Constantin Toma, care a declarat că străzile cu sens unic au un grad de eficiență destul de ridicat în ceea ce privește fluidizarea traficului, lucru dovedit de altfel, dar că acest lucru nu este posibil deocamdată pe cele două străzi propuse. Aceasta pentru că, în prezent, lucrările de pe Bulevardul Unirii întâmpină și hopuri, iar termenul de finalizare, preconizat a fi luna octombrie, probabil că va fi depășit, dat fiind că urmează ca rețeaua de canalizare să fie extinsă pentru a ajunge în zona unde se va construi un nou magazin Lidl, în capătul Bulevardului Unirii Nord.

Constantin Toma

Cu toate acestea, primarul Toma nu a exclus transformarea unor străzi în unele cu sens unic, iar mai multe dintre acestea vor fi supuse unor studii, pentru a vedea dacă măsura ar fi adecvată și ar ușura cu adevărat traficul din municipiu. „Este foarte dificil acum, până nu vom avea finalizat Bulevardul Unirii, care are ca termen de execuție 19 octombrie. Probabil se va prelungi un pic, pentru că avem o bucată de conductă de canalizare pe Unirii Nord. Pe partea dreaptă, spre râul Buzău – acolo unde se va și construi un Lidl -, nu are rețea de canalizare. O să studiem în cadrul Comisiei Rutiere, așa cum știți, din acea comisie face parte și poliția națională și să avem un punct de vedere. O să declanșăm și un studiu, să vedem dacă ajută sau nu acest lucru. Cu siguranță, avem în vedere și realizarea de sensuri unice pentru că s-au dovedit, în general, că au fost utile”, a spus Constantin Toma.

2 Comentarii

  1. Buzoianu sens spre gara, 1 Dec, Vulcan si Patriei sens spre Unirii. Dar returul nu e potrivit pentru autobuze, asa ca nu e o idee buna. Fara masini parcate aiurea circulatia e buna acum.

  2. O ineptie.
    Sa elimine traseele Trasbuz extraorasenesti de pe Col.Buzoianu. De ce acestea trebuie sa ajunga in buricul tragului si la gara?
    Ar trebui infiintate autogari (statii de tranzit la marginea orasului, de unde respectivii pasageri sa poata face transbordarea gratuit din liniile extraorasenesti , in liniile urbane consacrate de ani de zile.
    Un punct de transfer la Patinuar, unul la Sensul giratoriu de la Calaret, unul la intrarea dinspre Braila, unul la intrarea dinspre Smeeni si inca unul la intrarea dinspre Vernesti.
    Este suficient sa ai un elefant de autobuz pe Col Buzoianu, incat nu mai incape inca unul din sens invers, mai ales ca soferii transbuz considera ca toata soseaua este a lor.

Articole similare