Administrație

Primarul din Lopătari amenință din nou cu demisia

Ședința Consiliului Local Lopătari de mâine, 29 iulie, are o miză mare, după cum a dat de înțeles primarul comunei, Claudiu Constantin. Patru proiecte importante așteaptă aprobarea consilierilor locali, și anume:

  • Aprobarea studiului de dezabilitate pentru obiectivul de investiții „Stații de încărcare pentru mașini electrice” – investiție din 100% fonduri nerambursabile;
  • Asigurarea autorizării Serviciului de Salubrizare pentru comună pentru începerea activității proprii;
  • Alocarea unei sume pentru organizarea Sărbătorii folclorice „Dor de Sat” în satul Ploștina;
  • Reorganizarea aparatului din Primărie și înființarea unui post de Asistent Comunitar care să ajute persoanele vârstnice sau cu handicap din comună.

Claudiu Constantin a transmis și un mesaj legat de deznodământul zilei de mâine, dând de înțeles că dacă proiectele inițiate nu vor primi vot favorabil, își va încheia activitatea în Primărie… din nou. Aceasta pentru că primarul din Lopătari și-a mai anunțat demisia și la începutul lunii iunie, invocând motive personale, care s-au dovedit a fi, în mare parte, profesionale. Așa a ieșit la iveală că primarul se luptă cu îndărătnicia multor consilieri locali, care se opun proiectelor de hotărâre în mod nejustificat.

Sătul să se mai lupte cu morile de vânt, Claudiu Constantin era hotărât să își încheie activitatea, însă localnicii i-au apreciat munca atât de mult, încât au insistat ca edilul să rămână la conducerea comunei. Astfel, primarul s-a răzgândit, făcând apel, totodată, și la consilieri să lase orgoliile la o parte și să pună binele comunității pe primul loc.

Ce spune primarul din Lopătari despre ședința de mâine

Claudiu Constantin a transmis un mesaj destul de lămuritor vizavi de rezultatul ședinței de mâine. Primarul a susținut necesitatea aprobării proiectelor inițiate, dat fiind că acestea sunt pentru binele comunei, invitându-i și pe localnici să ia parte la ședința de mâine, ce va avea loc la ora 9.00, la Căminul Cultural din Lopătari.

„Aceste proiecte sunt esențiale pentru bunul mers al comunei, dacă ele nu vor fi aprobate integral de consilierii locali putem spune că nu avem nicio șansă să prindem alte comune din urmă. Este nevoie să aducem bani în comună, este nevoie ca primăria să poată ajuta persoanele vulnerabile și este nevoie să colectăm eficient gunoiul din toate satele.

Ședința Consiliului Local este publică și deschisă oricui este interesat de bunul mers al comunei. Vă invit să participați pentru a vă asigura că facem pași înainte și că nu rămânem blocați în metehnele trecutului. Îmi doresc să facem treabă la Lopătari, dar dacă unii consilieri stopează proiectele inițiate, prezența mea în Primărie nu are rost. Nu am venit aici să stau degeaba și nici să plimb hârtii. Am venit să aduc bani în comună și să fac Primăria să funcționeze pentru oamenii locului. Dacă doriți același lucru vă invit vineri la 9 la căminul cultural de la Lopătari.

Știu, cu toții avem treburi acasă, dar sunt momente importante când putem face cu toții un mare salt înainte. Sau putem rămâne pe loc, dacă ne convine cum arată comuna. Mie nu-mi convine și vreau mai mult. Dacă și voi vreți mai mult, ne vedem vineri la 9 pentru a susține proiectele de dezvoltare a comunei Lopătari. Spor la treabă!”, a transmis Claudiu Constantin, într-o postare pe Facebook.

Articole similare