ActualitateEducație

Ce a spus cel mai tânăr cetățean de onoare al municipiului Buzău la înmânarea distincției

„Când voi avea experiență de viață și pregătire academică, o să mă întoc să dau înapoi orașului cel puțin o parte din ce mi-a oferit el mie”

Un moment unic  în istoria orașului și a județului s-a petrecut astăzi, în Consiliul Local al Municipiului Buzău. Primarul Constantin Toma a înmânat titlul de „Cetățean de onoare al municipiului Buzău” unui tânăr de numai 17 ani.

Un oraș se dezvoltă prin oamenii de valoare. Acesta este motivul pentru care, în semn de aleasă recunoștință,  Consiliul Local al Municipiului Buzău a votat astăzi pentru acordarea titlului de „Cetățean de onoare al municipiului Buzău” elevului de numai 17 ani,  David Vlad Andrei, care a reușit să aducă la Buzău în această vară două medalii de aur și una de argint pe care le-a obținut la Olimpiadele internaționale de Științele Pământului , respectiv de Biologie. Performanța sa este cu atât mai valoroasă cu cât ea este unică în istoria județului, dar și la nivel național și mondial, având în vedere că participarea sa la cele olimpiade internaționale s-a făcut în același an și au fost și încununate de succes. Premierea elevului a fost făcută în prezența părinților  de către primarul Constantin Toma, care a subliniat faptul că performanțele lui în domeniul educației înseamnă, până la urmă și faimă pentru orașul său natal, Buzău.

„Un elev de 17 ani, clasa a-XII-a la Colegiul Național <B. P. Hasdeu>, devine cel mai tânăr cetățean de onoare din istoria orașului nostru! David-Andrei Vlad este numele acestui tânăr destoinic, cu rezultate excepționale, fiind multiplu medaliat cu aur, argint și bronz, la Olimpiadele Internaționale de Biologie și Științele Pământului, dar și un om cu calități umane de excepție! Este un exemplu pentru generația sa și o mândrie a Buzăului! Felicitări Andrei și toate mulțumirile și stima părinților și bunicilor, dar și minunaților tăi profesori, atât de la Școala Gimnazială Nr. 11, unde ai fost șef de promoție, cât și de la Colegiul Național <B. P. Hasdeu>. Apreciez mult cuvântul tău, în fața Consiliului Local și al buzoienilor, prin care îți iei angajamentul că nu vei uita niciodată orașul care te-a format și vei încerca, oriunde te va duce soarta, să sprijini Buzăul! Mult succes Andrei și mult noroc pe drumul pe care ți l-ai deschis singur!”, a transmis primarul Constantin Toma, care i-a înmânat documentul.

„Pentru mine acest titlu reprezintă o mare onoare și sunt fericit că efortul pe care l-am depus nu a trecut neobservat. E un  preivilegiu pentru mine să mă alătur marilor personalități care dețin  acest titlu și să fiu cel mai tânăr cetățean de onoare al municipiului Buzău. Primind acest titlu, consider că este de datoria mea să fiu un model cel puțin pentru cei din generația mea și cei din generațiile viitoare. Vă asigur că, indiferent unde mă va purta viața, voi face tot ce îmi stă în putință să duc cu mândrie numele orașului meu natal și al României. Peste ani, când voi avea experiență de viață și pregătire academică, o să mă întoc să dau înapoi orașului cel puțin o parte din ce mi-a oferit el mie”, a spus David, Vlad Andrei, elev al Colegiului Național „B.P. Hasdeu”.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker