Monden

Ce a spus buzoianul WRS la finalul Eurovision 2022

Buzoianul Andrei Ionuț Ursu, alias WRS, a reușit, să califice România, după o pauză de cinci ani, în finala Eurovision, care a avut loc sâmbătă noapte pe Arena Pala Olimpico din Torino.

La finalul prestației care i-a adus locul 18 dintre cei 25 de finaliști, el a avut și un mesaj pentru Ucraina: „Keep fighting for your love and freedom!” (Continuați să luptați pentru dragostea și libertatea voastră!). De altfel, favorita acestei ediții a fost trupa ucraineană Kalush Orchestra cu piesa „Stefania, care a și câștigat Eurovision 2022. Pe locul al doilea s-a clasat Marea Britanie, reprezentată de Sam Ryder, un cântăreț de 31 de ani celebru pe rețelele de socializare. El a interpretat piesa „Space Man”. Următorii clasați au fost reprezentanții Spaniei, Suediei și Serbiei.

„Sunt recunoscător şi mândru pentru acest moment. Recunoscător celor care au fost alături de mine, în echipa României, şi mândru pentru că am muncit extrem de mult şi am reuşit să-mi reprezint ţara la nivel înalt!

La fel ca orice sfârşit, este un nou început. Am numeroase proiecte în lucru, dar aventura Eurovision va rămâne mereu un moment special în inima mea. Vă mulţumesc pentru că aţi fost alături de noi!”, a declarat WRS la finalul evenimentului.

Cine este WRS

Numele real al lui WRS (pronunțat urs) este Andrei Ionuț Ursu și este născut în Buzău, în 1993.

El a lucrat ca dansator pentru artiști celebri precum Inna, Antonia sau Carla’s Dreams și a făcut parte din echipa de balet a PRO TV la emisiuni precum „Vocea României” și „Românii au talent”. În ianuarie 2020, a semnat cu Global Records și a început proiectul muzical electropop cu numele de scenă WRS.

A început să danseze la vârsta de 12 ani, pentru că a fost încurajat de părinții săi, dansatori de muzică populară. În 2015 și-a început cariera muzicală în trupa de băieți Shot. După doi ani, a părăsit proiectul, s-a mutat la Londra și a început să compună muzică. WRS a debutat în ianuarie 2020 cu piesa „Why”. În februarie 2022, a lansat single-ul „Llamame”, cu care s-a calificat în finala selecției naționale pentru piesa care a reprezentat România la Concursul Muzical Eurovision 2022.

Cea mai recentă piesă a lui WRS, „Amore” feat. Ilkan Gunuc, a ajuns pe locul 7 în Top Radio MediaForest, pe locul 12 în Top TV Bulgaria şi a atins un vârf în Top 200 Shazam #3 RO, #19 Bulgaria, #67 Moldova, fiind inclusă în playlisturile editoriale NMF Turcia, RO + Hit Dans, Yaz, Dance toată ziua. Totodată, piesa „Tsunami” a devenit o senzaţie internațională ajungând pe primele locuri în topurile din Bulgaria (#24 Radio, #3 TV, #3 Top 200 Shazam, #12 Apple Dance), România (#35 Top 200 Shazam, #19 Apple Dance).

Articole similare