Administrație

Ce spune primarul Constantin Toma despre curățenia de primăvară din municipiu

Curățenia de primăvară a municipiului, care a început pe 1 aprilie, se va desfășura pe întreaga durată a acestei luni, a anunțat primarul Constantin Toma într-o înregistrare video pe care a postat-o pe pagina sa oficială de Facebook. Acesta face un apel către cetățenii municipiului să participe, alături de cele două firme specializate, la acțiunea de curățenie.

„Începând din 1 aprilie și până la sfârșitul lunii, vom realiza curățenia generală în tot municipiul Buzău. A fost începută această activitate cu cele două firme de profil care sunt în contract cu Primăria municipiului Buzău, Urbis Serv și RER Sud, însă fac un apel la toți buzoienii să realizeze această curățenie împreună cu noi, și prin curți, și pe lângă case, și pe lângă blocuri, și, de ce nu?, prin parcuri, astfel încât să avem un oraș din ce în ce mai atrăgător”, spune Toma.

Primarul a precizat că mai multe zone ale municipiului vor fi igienizate cu sprijinul unor voluntari, în special parcurile și periferia: „În cursul lunii aprilie vom avea mai multe acțiuni cu voluntari, în special în zonele de parcuri, dar și în zonele periferice ale municipiului nostru, acolo unde o mică parte din concetățenii noștri aruncă foarte multe gunoaie, unii chiar cu mașinile; va trebui să stopăm, și prin acțiuni ale Poliției, și ale Gărzii de Mediu, această atitudine care, practic, ne pune în pericol pe toți. Doresc să participăm cu toții, astfel încât această curățenie de primăvară să fie un nou început pentru un oraș mai frumos, un oraș mai atrăgător”. Pe lângă curățenia propriu-zisă, în aceeași perioadă vor fi refăcute marcajele longitudinale ale străzilor, precum și cele ale trecerilor de pietoni: „Începând din această săptămână, se va realiza și marcarea trecerilor de pietoni și marcajul longitudinal pe toate străzile din municipiul nostru, pentru că în această iarnă, chiar dacă nu a fost foarte dură, aceste marcaje sau șters”, a precizat Toma.

Primarul a anunțat că responsabili pentru buna desfășurare a curățeniei vor fi și polițiștii locali, care vor avea în plus sarcina să urmărească respectarea de către buzoieni a prevederilor hotărârilor Consiliului Local care privesc locuirea civilizată a orașului: „Buzăul a fost sectorizat, vom avea polițiști locali responsabili pentru fiecare stradă din municipiu, astfel încât foarte multe decizii pe care le-am luat, prin hotărâri de Consiliu Local, să fie puse în aplicare. Aceasta pentru că sunt foarte multe locuri în care nu se respectă ceea ce am hotărât, și vizavi de aruncarea gunoaielor, dar și tot felul de alte aspecte care strică bunul trai în orașul nostru. De exemplu, burlanele care sunt la doi metri – doi metri și jumătate de marginea trotuarelor, iar atunci când plouă, apa vine chiar la jumătatea trotuarului și nu putem, pur și simplu, să mai mergem pe aceste trotuare care, oricum, nu sunt cele mai bune din lume, în sensul că avem foarte multe de făcut în privința lor”. În paralel cu acțiunea de curățenie, va continua asfaltarea străzilor din municipiu: „Am început deja, tot din această primăvară, și ține tot de curățenie, și cu asfaltarea; deocamdată, acolo unde sunt cratere, găuri mai mari, se plombează. Am început cu Aleea Arinului și Aleea Castanilor, pentru a finaliza această lucrare și sper ca, într-un timp rezonabil, adică în cursul lunii aprilie, să începem asfaltarea și pe Horticolei, iar în ultima parte a lunii aprilie – începutul lunii mai, aș vrea să intrăm și în Carterul Orizont, pentru a finaliza lucrările începute și acolo”, a mai spus primarul Constantin Toma într-o înregistrare video pe care a postat-o pe pagina sa oficială de Facebook.

„Avem proiecte mari, finanțate din fonduri europene și din surse proprii, din credite, astfel încât, cel puțin la nivel de stradă mare, să începem anul acesta în forță. Vă invit pe toți la curățenia de primăvară, și în casele dumneavoastră, și în locuințele dumneavoastră, dar și în spațiile exterioare publice și private, astfel încât să avem un oraș pe care ni-l dorim, un oraș mai frumos”, a mai spus Toma.

Un comentariu

  1. :)))))) la ce strazi, trotuare si parcari impecabile avem, multumim si intoarcem si celalalt obraz ca noi avem

Articole similare