Monden

Ce spune buzoianca Andrada Tache despre rolul profesorului ideal în viața unui copil

Pentru că a avut parte în viața ei de câțiva profesori excepționali, de care își amintește cu drag, psihologul buzoian Andrada Tache recunoaște că totuși unul a fost unic, și anume un cadru universitar de la facultatea de Psihologie, fără de care ea spune că nu ar fi fost omul care este azi. De aceea, într-unul dintre articolele sale postate pe rețelele de socializare, Andrada povestește despre harul absolut pe care acest cadru didactic îl deținea.

„Era tot timpul la curent cu realitatea dovedită științific, cu lucrurile care într-adevar, funcționează atunci când sunt practicate, pentru a avea o viață cu sens, de succes, fericită. El nu dădea doi bani pe note. Toată lumea avea 10 la el, din oficiu. Ce te invita el la cursurile lui era să GÂNDEȘTI, să îți dezvolți gândirea ta și nu să repeți mecanic ce ai citit undeva. El te invita să te îndragostești de informare, de învățare, de a te autoeduca, de a începe să GÂNDEȘTI corect pentru toată viața, nu doar cât ești la școală. Învățarea nu se termină niciodată. Și nu se face pentru note. Ci pentru dezvoltarea ta!”, a subliniat psihologul Andrada Tache.

Buzoianca a mai completat că acel profesor era conștient că școala nu te învață să gândești. „Da, ai citit bine. Ne demonstra printr-o întrebare simplă că noi, studenții cu BURSĂ!, habar nu avem să gândim. Ce înseamnă asta, vei întreba. Adică nu gândim pentru noi, nu TESTĂM REALITATEA. Doar spunem ce am învățat să spunem, ca niște papagali. Asta nu e gândire, e prostie. Noi nu știam să verificăm dacă realitatea e într-adevăr așa cum ni se spune, indiferent cine ne spune asta. Ne invita mereu să punem semnul întrebării la orice auzim, inclusiv de la el. Să ne informăm, singuri. Să învățăm cum să ne informam corect. NU pretinde niciodată că știi ceva ce NU ȘTII, de fapt, singurul care va avea de suferit ești tu. Nu îți duce viața pe pilot automat, pe idei preconcepute despre viață și relatii, despre cariera și succes, despre creșterea copiilor sau despre câștigul bănesc. Tu vei avea de pierdut!”, a completat psihologul mutat acum în Germania.

Prin urmare, dezvoltarea personală e calea spre binele nostru și spre binele celor din jurul nostru, însă ea trebuie ÎNTOTDEAUNA să înceapă de la lucrul cu CORPUL. De la ce mâncăm, la cum dormim, la mișcare, meditație, sport etc, apoi spre tehnici de a înflori ca oameni. Nu invers. Dezvoltarea personală, făcută cu precizie chirurgicală, pe metode științifice și cu specialiști în psihologie și psihoterapie, este, în accepțiunea Andradei Tache șansa noastră la evoluție. „Noi greșim când prevenim înainte să tratăm. Psihologia pozitivă este esențială”, a încheiat Andrada Tache.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker