Sport

Metalul se călește. Promovarea, obiectiv autoimpus

Fără un buget pantagruelic și fără presiune din partea conducerii, Metalul vizează, totuși, o promovare istorică în eșalonul secund. După ce la finalul anului veteranul Paul Batin a încheiat amiabil conturile cu trupa alb-albastră, Vali Stan prospectează piața pentru a înregimenta un atacant, post deficitar, în lotul echipei buzoiene.

Conducerea tehnică a grupării vizează și transferul unui mijlocaș central, dată fiind plecarea lui Marian Târșa la Poli Timișoara. Vasluianul a făcut pasul către Liga a II-a, fiindu-i permisă mutarea, de asemenea pe cale amiabilă.

Singura mutare certă, deocamdată, este a lui Bogdan Manole, fostul stopper al Rapidului. Fundașul născut în 1996 a bifat și un stagiu la Concordia, după promovarea cu echipa din Grant. Din cauza unei accidentări grave,  a preferat să revină acasă, la Câmpulung, acolo unde a evoluat constant, până în iarnă, la Muscelul Elite.

Din păcate, sarcina lui Vali Stan, aceea de a transfera jucători de calitate,  este cât se poate de dificilă, într-un climat de mercato deloc ofertant. Cum sumele de transfer sunt din start excluse, Metalul va trebui să se orienteze către jucători liberi de contract, premisă deloc fericită.

Buzoienii vor efectua pregătirea centralizată la nivel local, soluție agreată, de altfel, și în trecut, de banca tehnică alb-albastră. Au fost perfectate deja câteva meciuri de verificare, dar agenda poate suferi modificări.

Seria a II-a, cea în cadrul căreia evoluează Metalul, este una cât se poate de echilibrată, lupta pentru play-off anunțându-se acerbă. Metalul mai are de disputat tre partide, cu Sporting Liești acasă, în deplasare la Limpeziș, și din nou acasă, cu Viitorul Ianca. Startul oficial al celui de-al treilea eșalon se va da abia în martie.

Articole similare