Economic

Ce se întâmplă cu limitarea adaosului comercial la produsele de bază

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a declarat vineri despre actul normativ privind limitarea adaosului comercial la alimentele de bază, că este foarte posibil ca lista să sufere modificări, că aceasta poate să fie extinsă sau unele produse să fie înlocuite cu altele.

Întrebat dacă limitarea adaosului comercial se va prelungi după cele trei luni prevăzute în actul normativ care a reglementat-o, Mihai Constantin a spus: „Există discuţia. În primul rând, suntem la jumătatea termenului de implementare al actului normativ deja în desfăşurare. Am văzut evoluţia anticipată şi dorită implementării acestui act normativ. Şi, da, se ia în considerare extinderea acestui program. Este foarte posibil, dar mai mult de atât nu pot să vă spun la această dată, ca această listă să sufere modificări, poate să fie extinsă sau unele produse să fie înlocuite cu altele”.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a explicat că un alt principiu în urma căruia se va lua această decizie de prelungire a acestei aplicări este, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul iniţial, după o consultare foarte atentă şi deschisă cu marii retaileri şi procesatori din ţară, pentru ca solicitările sau normele acestui act normativ să fie unele realiste şi cu efecte concrete în coşul zilnic al consumatorilor români.

 

Articole similare