sâmbătă, 30 mai 2020

Ce ,,savant” mai coordonează lupta cu COVID-19 la Buzău: operator-calculator cu facultate privată la distanță, terminată la 36 de ani

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a desemnat coordonatori pentru gestionarea situației COVID-19 pe cele opt regiuni de dezvoltare ale României. Aceștia vor monitoriza cazurile de îmbolnăviri, situația ocupării paturilor din spitale, capa­citatea de testare și vor putea dispune mutarea echipamentelor între județe.

Conform ordinului ­mi­nistrului Sănătății, publicat în Monitorul Oficial, pe perioada stării de urgență coordonator pentru Regiunea de dezvoltare Sud-Est – ce are în componență județele Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea și Vrancea – este Cristina Schipor, șefa Direcției de Sănătate Publică Constanța.

Conform actului normativ citat, coordonatorii regionali vor avea următoarele atribuții: asigurarea coordonării regionale în vederea punerii în aplicare în mod unitar atât a metodologiei emise de Institutul Națio­nal de Sănătate Publică, Ministerul Sănătății, cât și a documentelor militare; repre­zintă în raport cu comitetul județean pentru situații de urgență, punctul de vedere al tuturor județelor din zona arondată și modul de aplicare a tuturor deciziilor în mod unitar; pot dispune temporar, în funcție de necesități – precum lipsuri, deficiențe, mutarea dintr-un județ în altul a resurselor materiale necesare; vor avea la dispoziție paturile ocupate/disponibile zilnic, din județele arondate; centralizarea zilnică la nivel regional a pacienților confirmați și a deceselor; efectuează analiza necesarului de personal medical și propun relocarea lui în funcție de nevoi; centra­lizează necesarul de echipamente medicale și medicamente, inclusiv echipamentele de protecție și de testare și informează Ministerul Sănătății; analizează necesitatea de creștere a capacității de testare din regiune, analizează și dispun în funcție de situație (echipamente, procentul de personal infectat) măsurile care se impun și informează Ministerul Sănătății. Conform ordinului, se vor pune, de către județele arondate, la dispoziția coordonatorului regional structurile tuturor unităților sanitare publice și private în vederea rea­lizării unor eventuale transferuri de pacienți.

Cine este Cristina Schipor

Coordonatorul regional constănțean se adaugă pleiadei de ,,savanți” care coordonează, în acest moment, acțiunile de luptă cu infecțiile provocate de coronavirus la nivelul județului, precum prefectul habarnist Leonard Dimian și pleiada de șefi de la nivelul Direcției de Sănătate Publică Buzău.

Conform presei constănțene, Cristina Mihaela Schipor conduce Direcție de Sănătate Publică din anul 2014, pe când Exe­cutivul era condus de Victor Ponta. Conform surselor citate, școala și experiența nu o îndreptățesc pe Mihaela Schipor să ocupe poziția de director DSP Constanța. Ea a terminat Liceul Industrial numărul 8 (actualul Grup Școlar de Industrie Alimentară), iar între anii 1998 și 2004 (timp de  șase ani) a urmat Facultatea de Finanțe, Contabilitate și Informa­tică la Universitatea privată „Athenaeum” din București, pe care a absolvit-o la vârsta de 36 de ani. Universitatea în cauză a fost pusă în categoria a IV-a, ultima, în clasificarea universităților pe baza Legii Educației din 2011, primind calificativul „LIP­SĂ  DE ÎNCREDERE” în clasificarea Agenției Româ­ne pentru Asigurarea Calității în Învățământul Superior (ARACIS).

Mihaela Schipor nu doar că a terminat o facultate extrem de slabă, care nu se bucură de nicio încredere din partea Ministerului Educației. Cursurile Facultății de Finanțe a Universității Athenaeum București au fost urmate de Schipor în timp ce muncea cu normă întreagă la Spitalul Clinic Județean Constanța ca ope­rator mini calculator (1986-2005). În timp ce introducea date în computer la Constanța – asta s-a întâmplat timp de 19 ani -, Schipor urma cursuri la distanță la București (între cele două orașe sunt 250 de kilometri). Apoi, a promovat: economist serviciul financiar, Inspector la Direcția de Sănătate Publică Constanța, director excutiv adjunct economic. Din 2014 este director al DSP Constanța.

1 COMENTARIU

  1. Este din aceeași categorie cu directoarea DSP Buzău. Va rog să-i publicați CV-ul dnei directoare DSP Buzău și vedeți ce facultate particulara de „prestigiu” a absolvit. Dar excelează la capitolul tupeu! Și atunci, cum să-i mai spun fetei mele să învețe că sa intre la o facultate bună….

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!