Economic

Ce sancțiuni a aplicat Direcția de Sănătate Publică agenților economici buzoieni în perioada Sărbătorilor de iarnă

În cadrul acțiunilor de control desfășurate de inspectorii Direcției de Să­nătate Publică în perioada Sărbătorilor de iarnă au fost verificate un număr de 46 unități, dintre care : nouă de prelucrare carne, opt unități de preparare produse de cofe­tărie și patiserie , opt unități de alimentație publică, 9 unități de desfacere, 12 depozite ­alimentare, se arată într-un bilanț înaintat autorităților.

În urma controalelor efectuate în unitățile de comercializare produse alimentare și nealimentare inspectorii DSP au aplicat o amendă și au dat mai multe termene pentru remedierea deficiențelor. Astfel, raportul DSP arată că sancțiunea a fost în valoare de 800 de lei, „în conformitate cu preve­de­rile Hotărârii de Guvern nr. 857/2011 privind stabilirea și sancționarea contra­vențiilor la normele din domeniul sănătății publice”.

În unitățile de producție preparate din carne au fost identificate, spun inspectorii sanitari, o serie de neconformități, dar au aplicat tot o sancțiune, de această dată în valoare de  1.000 lei, „în conformitate cu prevederile Hotărârii de Guvern nr. 857/2011 privind stabilirea și sancționarea contra­vențiilor la normele din domeniul sănătății publice”.

Depozitele au fost cu cele mai mari probleme în perioada menționată, spun inspectorii sanitari. În urma controalelor efectuate în unitățile de comercializare en-gros de produse alimentare și nealimentare, „pentru neconformitățile constatate au fost stabilite termene de remediere și au fost aplicate șase sancțiuni contravenționale, în valoare de 3.900 lei în conformitate cu prevederile Hotărârii de Guvern nr. 857/2011 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele din domeniul sănătății publice”.

Au fost verificate și restaurantele, spune raportul DSP, chiar dacă în acea perioadă acestea au cam fost închise. Chiar și așa, raportul DSP indică că și aici ar fi probleme, pe care însă nu le-au considerat sancționabile, ci doar că trebuie remediate, motiv pentru care au stabilit termene în acest sens.

„Unități de alimentație publică: restaurante: 4 – neefectuarea monitorizării ca­lității apei potabile utilizate în industria alimentară conform prevederilor HG nr. 974/2004 (neefectuarea monitorizării în laboratoare înregistrate la Ministerul Sănătății și la parametrii prevăzuți în ­le­gislația menționată, neînregistrării triajului epidemiologic al personalului; ­ne­res­pectarea concentrațiilor de lucru și a timpilor de contact pentru produsele biocide utilizate; neasigurarea păstrării produselor biocide în amba­lajele originale sau în amba­laje etichetate conform eti­chetei originale. Pentru neconformitățile constatate au fost stabilite termene de remediere”, se  mai arată în raportul DSP Buzău.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker