Monden

Ce salariu a încasat Irina Fodor pentru cele zece săptămâni de America Express

Buzoianca Irina Fodor este una dintre cele mai îndrăgite prezentatoare TV din România. Ea a lucrat o bună perioadă de timp în cadrul trustului PRO, fiind un personaj important în mai multe emisiuni de succes, precum „Vocea României”, „La Măruță” sau „Românii au talent”.

De când a ajuns „la cârma” show-ului America Express de la Antena 1, în locul Ginei Pistol, bruneta a câștigat și mai multă popularitate. În acest sens, mulți fani s-au întrebat câți bani a primit vedeta TV în comparație cu iubita lui Smiley. Mulți nu au fost prea încântați atunci când au aflat că Gina Pistol se retrage de pe micile ecrane și nu de puține ori s-a spus că Irina Fodor i-ar fi luat intenționat locul blondinei. Cu toate acestea, cele două au confirmat că sunt bune prietene și că nu a existat niciodată rivalitate între ele.

Potrivit informațiilor din cancan.ro, soția lui Răzvan Fodor ar fi plătită de Antena 1 cu 10.000 de euro pe lună pentru a prezenta show-ul. La un calcul rapid, având în vedere că filmările se desfășoară pe o perioadă de zece săptămâni, bruneta poate pleca acasă cu aproximativ 25.000 de euro.

Pe de altă parte, Gina Pistol era plătită cu o sumă aproape dublă. Partenera lui Smiley ar fi încasat, atunci când prezenta emisiunea, 18.000 de euro lunar, deși nu făcea nimic în plus față de Irina Fodor. După ce se încheiau filmările, blondina pleca cu aproape 45.000 de euro pe perioada celor zece săptămâni.

Reamintim că Irina Fodor a ajuns să prezinte îndrăgitul show difuzat la Antena 1 după ce Gina Pistol a rămas însărcinată, iar apoi a decis să rămână acasă pentru a se ocupa de creșterea fetiței sale.

*

Irina Fodor s-a născut și a copilărit în Buzău. Ea a absolvit Colegiul Național „B.P. Hasdeu” și Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității din București.

Prezentatoarea TV a lucrat inițial ca reporter, apoi proiectele au început să apară. La începutul carierei, Irina a avut și roluri secundare în diferite proiecte de televiziune. De asemenea, fiind pasionată de fotografie și de frumusețe, aceasta a cochetat și cu lumea modelingului. Următorul pas important din cariera sa a fost atunci când a fost aleasă prezentatoare a emisiunii „Poveștiri adevărate”. În 2021, Irina a devenit gazda emisiunilor Asia Express și Chefi la cuțite, înlocuind-o pe Gina Pistol. Prezentatoarea TV a rămas surprinsă de șansa oferită și a decis să îmbrățișeze acele proiecte. „Când producătorii m-au întrebat dacă vreau să merg în Asia Express, recunosc, m-am uitat un pic peste umăr, să văd dacă nu cumva vorbesc cu cineva din spatele meu. Nu mă gândeam că după «Chefi la cuțite» va urma atât de repede un alt proiect. Apoi, când mi-am dat seama că întrebarea îmi e direct adresată, mi s-au înmuiat genunchii”, declara Irina pentru a1.ro.

Irina s-a căsătorit cu Răzvan Fodor în 2010, după o relație de trei ani; între cei doi există o diferență de 13 ani. Irina și Răzvan Fodor s-au cunoscut pe platourile de filmare, pe vremea când ea nu terminase încă facultatea, iar el juca în telenovele. Fiind cunoscut pentru statutul său de cuceritor, Răzvan a surprins pe toată lumea când a ales să formeze un cuplu cu cea care urma să îi devină soție. „Ea era studentă şi făcea figuraţie la Buftea (…) M-am dus la ea la cămin şi am rugat-o să coboare ca să stăm de vorbă. De atunci, o lungă perioadă, am avut un traseu prestabilit: după ce terminam filmările, treceam prin faţa căminului ei şi stăteam la poveşti”, a povestit Răzvan Fodor. Cei doi au împreună o fetiță pe nume Diana. Irina avea doar 22 de ani pe vremea când a devenit mămică, dar acest lucru nu a reprezentat pentru dezavantaj în cariera sa.

*

„America Express” (cunoscută în sezoanele 1-4 ca „Asia Express”) este varianta românească a reality show-ului „Peking Express”, bazat pe emisiunea belgiană și flamandă cu același nume care a fost creată în 2004. Emisiunea este difuzată la Antena 1 și a debutat la data de 12 februarie 2018 sub numele de „Asia Express”, urmând ca aceasta să fie redenumită „America Express” în 2022, ca urmare a schimbării locației de producție.

Show-ul cuprinde un grup de vedete și persoane normale împărțite în cupluri de doi concurenți care se luptă pe un traseu lung de aproape 4.000 km pentru a ajunge la o anume destinație într-o călătorie împărțită pe mai multe etape. Fiecare concurent are la dispoziție bunurile personale într-un rucsac și un euro pe zi în valuta locală cu care trebuie să se descurce. Cuplurile nu pot folosi banii lor pentru a plăti mijloacele de transport, însă pot convinge localnicii să le achiziționeze bilete pentru acestea.

Pe parcursul traseelor sunt prezente niște mici „misiuni” pe care cuplurile trebuie să le îndeplinească pentru a putea avansa în joc, iar cursa durează de obicei trei zile, fiecare zi având propria semnificație. În prima zi, vedetele au de parcurs un drum folosind autostopul dintr-un punct în altul. La jumătatea traseului estei impus un loc de sosire intermediar. Aici are loc o provocare între primele trei cupluri ajunse, proba de amuletă: echipele fruntașe se vor întrece realizând diferite joculețe, iar prima clasată în urma acestora obține un premiu de 1.000 de euro și un avantaj în continuarea res­tului de cursă. După jocul de amuletă, cursa continuă. La un moment dat însă, prezentatoarea îi oprește din drum pe concurenți, care trebuie să coboare din mașinile „prinse” și să își găsească cazare la localnici. A doua zi, când primesc permisiunea de a pleca din nou în cursă, concurenții pornesc spre locul stabilit în ziua anterioară. Prima echipă ajunsă primește imunitate (nu poate fi eliminată) și cazare și masă la hotel pentru două nopți. Celelalte echipe primesc un alt punct în care trebuie să ajungă, dar sunt opriți la un moment dat pentru a-și căuta din nou cazare. A treia zi, după ce s-a dat start din nou cursei, prima echipă ajunsă la punctul stabilit primește și ea imunitate. Celelalte echipe sunt pasibile de a fi eliminate. Astfel, cele două echipe ajunse ultimele și echipa cea mai votată dintre cele fără imunitate vor parcurge încă un traseu dificil, „cursa pentru ultima șansă” (concept introdus din sezonul 2). În urma aceastei curse, ultimul cuplu clasat (dintre cele 3 participante) va fi eliminat, dar doar dacă cufărul dezvăluie un obiect de culoare roșie.

În primul sezon, semifinala s-a ținut între trei cupluri, primele două care au ajuns la Gina calificându-se în Marea Finală Asia Express. Începând din sezonul 2, semifinala se ține între patru echipe, ultima ajunsă fiind eliminată, iar marea finală este compusă din două etape: prima etapă, în care a treia echipă ajunsă la obiectivul stabilit este eliminată; și a doua etapă, în care se dă bătălia pentru marele premiu între ultimele două echipe rămase. În Marea Finală cele două echipe se vor lupta ca să câștige marele premiu de 30.000 de euro și prima echipă sosită la obiectivul final devine câștigătoarea Asia Express. Cuplurile de concurenți vor fi nevoite pe parcursul competiției să ceară cazare localnicilor, fără bani, telefoane sau alte aparate electronice.

Primul sezon a fost prezentat de Gina Pistol și Marius Damian. În sezonul doi, co-prezentatorul Marius Damian a fost înlocuit de către cantăreții Liviu Vârciu și Andrei Ștefănescu, aceștia fiind foști concurenți ai sezonului 1. În sezonul 3, Liviu Vârciu și Andrei Ștefănescu au fost înlocuiți cu Oase, câștigătorul sezonului 2 și Marius Damian. Din sezonul 4, Irina Fodor a înlocuit-o pe Gina Pistol, care se afla în concediu de maternitate, alăturându-li-se lui Oase și lui Marius Damian. Sezonul 5 nu a avut nicio schimbare în rândul prezentatorilor.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker