Administrație

O comună din Buzău, atestată ca zonă cu resurse turistice

În ședința de marți, Guvernul a aprobat atestarea ca zone cu resurse turistice a 21 de localități din țară, aceste unități administrativ-teritoriale având, astfel, șanse mai mari de dezvoltare prin atragerea de fonduri europene pentru proiecte de infrastructură turistică, tehnică și de protecția mediului, se arată într-un comunicat al Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

„Prin promovarea ca zone cu resurse turistice, aceste localități vor beneficia de șanse mai mari de dezvoltare, prin atragerea fondurilor europene, în condițiile în care proiectele de infrastructură turistică, tehnică și de protecția mediului vor fi promovate cu prioritate, prin programele naționale, regionale și județene de dezvoltare”, se precizează în comunicat.

Actul normativ modifică anexele OUG nr. 142/2008 privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului național, Secțiunea a VIII-a (zone cu resurse turistice). Astfel, au fost atestate ca zone cu resurse turistice următoarele localități: Ticușu și Vama Buzăului (județul Brașov), Scorțoasa (județul Buzău), Dobrești (județul Bihor), Fârliug (județul Caraș-Severin), Recea Cristur, Dăbâca, Geaca, Vad, Țaga, Bonțida, Panticeu și Bobâlna (județul Cluj), Goiești și Bratovoești (județul Dolj), Lupeni și Pui (județul Hunedoara), Bălțați (județul Iași), Gurghiu (județul Mureș), Benesat (județul Sălaj), Nițchidorf (județul Timiș).

Scorțoasa este o comună formată din satele Balta Tocila, Beciu, Dâlma, Deleni, Golu Grabicina, Grabicina de Jos, Grabicina de Sus, Gura Văii, Plopeasa, Policiori și Scorțoasa (reședința). Comuna se află în depresiunea Policiori din valea râului Sărățel și pe raza ei se află rezervația Vulcanii Noroioși. Ea este traversată de șoseaua județeană DJ 102F care o leagă de Berca (și DN10) la sud și de Mânzălești la nord, constituind o rută de acces către Vulcanii Noroioși.

Un comentariu

  1. Soseaua județeană DJ 102F care o leagă de Berca (și DN10) la sud și de Mânzălești la nord, constituind o rută de acces către Vulcanii Noroioși este iadul soferilor, iar consiliul judetean nu face absolut nimic de la revolutie, NIMIC!
    Degeaba ne laudam cu resurse turistice daca cei care ar trebui sa se ocupe de si infrastructura de drumuri, printre altele, nu fac NIMIC.
    Un consiliu judetean incompetent si care nu este in stare nici macar sa copieze bunele practici in domeniul infrastructurii de la judetele vecine(ex, Ptahova).
    Da, vor spune ca nu sunt bani, dar modernizarea drumurilor judetene este primordiala pentru dezvoltarea judetului in general, dar mai ales a turismului.

Articole similare