joi, 26 noiembrie 2020

Exercițiu teoretic pentru protejarea pădurii

Lucrători de la Ocolul Silvic Vintilă Vodă din cadrul Direcției Silvice Buzău, alături de reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Buzău, Secției de Poliție Rurală Beceni, Postului de Jandarmi Montani Berca și reprezentanți ai Comitetului Local pentru Situații de Urgență Vintilă Vodă, au participat, cu câteva zile în urmă, la un exercițiu intern, fără forțe și mijloace în teren de tip EXCON.

Exercițiul nu a mai fost desfășurat în terenmdin cauza pandemiei provocată de virusul SARS Cov-2, așa cum era programat inițial. Scenariul propus pentru acest exercițiu a vizat, după cum precizează reprezentanții Romsilva, producerea unui incendiu în fondul forestier administrat de Ocolul Silvic Vintilă Vodă. Pe paza acestui scenariu, structurile de intervenție s-au antrenat  în vederea îndeplinirii misiunilor specifice în situația producerii incendiilor de pădure.

Ocolul Silvic Vintilă Vodă este unul din cele șapte ocoale silvice din cadrul Direcției Silvice Buzău, administrează 9.689 hectare păduri de stat și asigură administrarea sau paza pentru alte 2.615 hectare păduri aflate în alte forme de proprietate. Romsilva – Direcția Silvică Buzău administrează 84.880 hectare păduri, din care 66.727 hectare păduri de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

loading...
error: Content is protected !!