duminică, 24 ianuarie 2021

Ce partide pierd la Buzău câte un mandat dacă Mocanu și Bădulescu ajung din nou parlamentari

Partidul Social Democrat a câștigat detașat alegerile în județul Buzău, fiind urmat, la 30 de procente distanță, de Partidul Național Liberal, și la peste 35 de procente de Partidul Mișcarea Populară.

Conform datelor oficiale de după numărarea voturilor din toate secțiile de votare din județ, dintr-un număr de 127.757 de voturi valabil exprimate pentru candidații pentru Senat, Partidul Social Democrat a obținut 46,60%, Partidul Național Liberal – 16,49%, Partidul Mișcarea Populară  – 9,42%, Alianța USR/PLUS – 8,79%, Alianța pentru Unirea Românilor – 8,09%, iar PRO România – 7,33%.

Pentru Camera Deputaților, din 127.530 voturi ­vala­bil exprimate, 47,78% au mers către PSD, 16,52% spre PNL, iar 8,82% către PMP. Alianța USR-PLUS a obținut 8,79%, AUR a fost creditată cu 7,69%, iar PRO România – 7,26%.

Aceste rezultate conduc la atribuirea directă a unui număr de cinci mandate: trei de deputat pentru Partidul Social Democrat și unul pentru Partidul Național Libe­ral, precum și unul de senator pentru PSD. Restul de cinci mandate – trei de deputat și două de senator – urmează să fie atribuite prin redistribuire.

Astfel, în ipoteza în care Partidul Mișcarea Populară nu atinge, la nivel național, pragul de cinci procente, Partidul Social Democrat va avea patru deputați (Marcel Ciolacu, Romeo Lungu, Andi Cristea și Laurențiu Țepeluș), iar Partidul Național Liberal, Alianța USR-PLUS și Alianța pentru Unirea Românilor câte unul. Vor ajunge deputați, astfel, Gabriel Avrămescu (PNL), Emanuel Ungureanu (USR-PLUS) și Nicolae Roman (AUR). De asemenea, PSD va obține două posturi de senator (Lucian Romașcanu și Liliana Sbîrnea) și PNL unul (Vlad Pufu).

În condițiile în care PMP reușește să strângă cinci procente pe plan național, PSD obține, la Camera Depu­taților, trei mandate (Marcel Ciolacu, Romeo Lungu și Andi Cristea), pierzând unul în favoarea lui Adrian Mocanu. La Senat, PSD ar avea două mandate, iar PMP unul, respectiv Dorin Bădulescu, care ar determina pierderea de către PNL a mandatului lui Vlad Pufu.

La ora închiderii ediției, conform datelor centralizate de Biroul Electoral Central după numărarea voturilor din 84,87% din secțiile de votare, PSD era creditat cu 29,79% la Camera Deputaților și 30,18% la Senat, Partidul Național Liberal cu  25,01, respectiv 25,38 procente, Alianța USR-PLUS cu 14,84, respectiv 15,29 la sută, Alianța pentru Unirea Românilor cu 8,17%, respectiv 8,48% și Uniunea Democrată a Maghiarilor din România cu 6,63, res­pectiv 6,80 la sută, iar Partidul Mișcarea Populară cu 4,68%, respectiv 4,78%.

2 COMENTARII

  1. daca nu mai intra mocanu,poate sa cistige oricare,cite combinatii ,santajuri,propulsari de politruci,vezi cecilia,anghel,toate nulitatile cocotate-n fctii,sper sa se termine odata cu acest parazit,care n-a muncit o zi in viata lui.

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!